Mergi direct la conținut »
Proiect pentru introducerea obligativităţii acordării de burse pentru elevi
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Proiect pentru introducerea obligativităţii acordării de burse pentru elevi

Proiect pentru introducerea obligativităţii acordării de burse pentru elevi

Senatorul PSD Liviu Pop a iniţiat un proiect pentru introducerea obligativităţii acordării de burse pentru elevi, motivând că acest lucru i-ar stimula să fie mai competitive și ar ajuta şi pe cei defavorizaţi.

Liviu Pop, fost ministru al Educației, a inițiat acest proiect legislative, prin care propune introducerea obligativităţii acordării de burse pentru elevi, la Camera Deputaţilor, în calitate de primă Cameră sesizată, şi este susţinut de mai mulţi senatori PSD.

„Considerăm că este necesară o intervenţie în sensul reglementării nu doar a obligativităţii, dar şi a unei sume minime pentru acordarea burselor, atât pentru a veni în sprijinul elevilor defavorizaţi, cât şi pentru a stimula elevii să fie mai competitivi în sala de clasă, dar şi să se implice în activităţi extraşcolare. Cu toate acestea, nu există un prag minim pentru sumele acordate, ceea ce oferă consiliilor locale posibilitatea de a acorda sume infime, în acele cazuri în care aleg să finanţeze bursele”, se arată în expunerea de motive.

„Cuantumul minim al bursei de performanţă, al bursei de merit, al bursei de studiu şi al bursei de ajutor social se stabilesc anual prin hotărâre a Guvernului. Bursa de ajutor social se poate cumula cu bursa de performanţă, cu bursa de merit sau cu bursa de studiu”, prevede iniţiativa legislativă.

Anul trecut, Guvernul a decis că bursele de merit se vor acorda și elevilor care obţin menţiuni la olimpiadele şcolare internaţionale.


Citește și: EXCLUSIV/Vasile Popa a salvat 24 de oameni la cutremurul din martie 1977! Cascadorul a săpat cu mâinile goale în ruine

Close
Închide
  Close