De Valentina Postelnicu,

Iniţiatorii precizează, în proiectul de lege, că actualul cadru legislativ nu încurajează deloc inițiativele private, economia este sugrumată de măsurile guvernului de la putere, iar birocrația pune piedici firmelor din România.

„Alături de deputatul PNL Robert Sighiartău am depus o inițiativă legislativă prin care angajatorul să nu mai cheltuiască de două ori pentru concediile medicale ale angajaților: o dată, prin contribuția la asigurări sociale pentru cei aflați în incapacitate temporară de muncă cauzată de boli obișnuite sau de accidente în afara muncii și a doua oară prin plata primelor 5 zile de concediu medical pentru aceștia, așa cum se întâmplă în condițiile actualului cadru legislativ”, a transmis deputatul PNL Mara Mareş.

Potrivit acesteia, anomaliile legislative de acest fel nu fac decât să descurajeze inițiativele economice și antreprenoriatul în general, asta în condițiile în care deja avem un buget de austeritate în ceea ce privește investițiile.

„Am propus această lege după mai multe discuții avute cu angajatori care au fost puși în această situație absurdă de ani de zile, iar guvernarea PSD, vedem clar că nu este interesată să corecteze situațiile de acest fel, în condițiile în care au nevoie disperată de orice leu în plus la un buget de stat alcătuit strâmb”, a mai spus deputatul PNL.

De trei luni, o fată stă în cort la marginea pădurii, în Șcheii Brașovului. Nimeni nu știe cine e
Recomandări

De trei luni, o fată stă în cort la marginea pădurii, în Șcheii Brașovului. Nimeni nu știe cine e

Pentru a evita situația absurdă în care statul încasează de două ori plata pentru angajații aflați în incapacitate temporară de muncă, iniţiatorii au propus ca această indemnizație să fie achitată integral, din prima zi de concediu medical, din Fondul Național Unic de Asigurări Sociale de Sănătate, fără ca angajatorii să mai plătească un leu în plus.

„Acum, acest Fond acoperă practic plata concediilor medicale pentru toate celelalte categorii incluse în lege – maternitate, risc maternal, îngrijirea copilului bolnav, situațiile rezultate ca urmare a unor accidente de muncă sau boli profesionale. Este stupid ca angajatorii să plătească de două ori pentru cazurile în care angajații se află în situația nefericită a incapacității temporare de muncă cauzată de boli obișnuite sau de accidente în afara muncii”, a mai spus Mareş.

Citeşte şi:
Aplicația Clever Taxi a lui Daimler Benz a plătit un articol în Adevărul, care-i prezintă pe taximetriștii români drept niște brute limitate, homofobe și amenințătoare!

Englezii s-au mobilizat pe rețelele sociale și au aflat numele vinovatului. El este omul care a dezgustat toată Anglia!
GSP.RO

Englezii s-au mobilizat pe rețelele sociale și au aflat numele vinovatului. El este omul care a dezgustat toată Anglia!

Horoscop 9 decembrie 2019. Vărsătorii au idei mai curajoase
HOROSCOP

Horoscop 9 decembrie 2019. Vărsătorii au idei mai curajoase