De Ionuț Iordache,

Statul american Georgia a permis redeschiderea restaurantelor pe 27 aprilie, dar mulţi proprietari au preferat să le ţină închise. E şi cazul lui Ryan Pernice, care are trei restaurante.

Acesta este îngrijorat de sănătatea angajaților și a clienților, dar există şi un alt motiv pentru care a ales această variantă: nu poate face profit cu regulile de distanțare socială în vigoare.

Dacă vorbiți cu proprietarii de restaurante de pe tot globul, limba s-ar putea schimba, dar matematica este aceeași. Restaurantele și barurile au nevoie de volum și trafic pentru a putea funcționa.

Ryan Pernice, patron de restaurante din Georgia:

Pernice a fost nevoit să concedieze sau să suspende contractele a 80 din cei 120 de angajați ai săi.

De la 200 la 50 de clienţi pe seară

În întreaga lume, milioane de angajaţi din această industrie și-au pierdut locul de muncă din cauza restricţiilor luate în timpul pandemiei de coronavirus.

Unele dintre aceste măsuri au fost eliminate acum, dar restaurantele și barurile nu sunt prioritare pentru redeschidere, deoarece sunt privite ca locuri unde virusul s-ar putea răspândi.

Nu vom avea nici un profit cu aceste măsuri de distanţare socială. Eu am decis să deschid restaurantul, dar sunt multe altele despre care am auzit că nu se vor mai deschide niciodată.

Blaiss Nowak, patron de restaurante din Georgia:

Nowak a redus numărul clienților din restaurantul său de la 200 pe noapte la doar 50, cu mese aflate la 3 metri una de alta.

Zona principală de mese, care găzduia 60 de persoane la un moment dat, este acum limitată la 24.

Cazul Floyd de România. Un bărbat din Vatra Dornei a murit după ce un jandarm l-a presat la pământ. Ce a urmat
Recomandări
Cazul Floyd de România. Un bărbat din Vatra Dornei a murit după ce un jandarm l-a presat la pământ. Ce a urmat
 

Zona de mese din restaurantul lui Nowak, înainte şi după carantină

Alţi proprietari preferă să ţină închis decât să deschidă în actualele condiţii.

Operatorul de restaurante Union Square Hospitality Group, din New York, a disponibilizat aproximativ 2.000 de persoane în martie, iar CEO-ul său, Danny Meyer, a declarat săptămâna trecută că nu se așteaptă ca oamenii să se întoarcă până la găsirea unui vaccin.

Nu există nici un interes sau emoție din partea mea de a avea un local pe jumătate plin, în timp ce toată lumea își ia temperatura și poartă măști.

Danny Meyer, CEO Union Square Hospitality Group:

Proteste în Italia

Acest sentiment este răspândit în toată lumea. În Italia, mii de proprietari de restaurante au protestat față de măsurile de distanțare socială propuse de guvern, care urmează să intre în vigoare atunci când restaurantele se vor redeschide, pe 1 iunie.

Acest restaurant este dragostea vieții mele, dar am ales să nu-l mai deschid.

Mario Firpo, proprietarul unei pizzerii din Milano:

Pizzeria lui Firpo, înainte şi după carantină

Firpo face parte dintr-o mișcare de patroni italieni care protestează online și pe străzi, sub hashtag-ul “Io non apro” (Nu deschid).

Se conturează o nouă alianţa electorală. De ce a anunţat Victor Ponta că va candida la prezidenţialele din 2024
Recomandări
Se conturează o nouă alianţa electorală. De ce a anunţat Victor Ponta că va candida la prezidenţialele din 2024
 

Trei sferturi din restaurantele britanice nu se vor mai deschide curând

Kate Nicolls, CEO al asociației UK Hospitality, a solicitat guvernului să sprijine afacerile din acest domeniu cu plata chiriei sau să continue sprijinul salarial pentru angajaţi.

În Regatul Unit, trei sferturi dintre patronii de baruri și restaurante nu sunt siguri că vor supraviețui distanțării sociale și mulți preferă să-şi ţină afacerile închise, potrivit unui sondaj efectuat de SquareMeal.

Dacă ne vom reduce la jumătate activitatea, multe afaceri se vor închide fără sprijin guvernamental.

James Ramsden, proprietar londonez de restaurante:

Distanțarea socială la pub

Barurile se află într-o situaţie şi mai rea decât restaurantele, potrivit lui Gagan Gurung, proprietarul companiei Tell Camellia din Hong Kong.

Fosta colonie britanică a impus reguli de distanțare socială, permițând restaurantelor și barurilor să rămână deschise la jumătate din capacitate și cu o distanțare de cinci metri între grupuri.

Cum să supraviețuiești doar cu 15 clienţi, care stau la o distanță de doi metri? Nu este deloc bine pentru afacerile noastre.

Gagan Gurung, proprietar de bar din Hong Kong:

Barul lui Gurung, înainte şi după carantină

Cum a reușit Primăria Sector 1 să ocolească o licitație din bani publici de 54 de milioane de lei
Recomandări
Cum a reușit Primăria Sector 1 să ocolească o licitație din bani publici de 54 de milioane de lei
 

Irlanda este cunoscută pentru cultura pub-ului și aproape 8% dintre angajaţii țării lucrează în baruri sau restaurante, potrivit unui raport publicat anul trecut de Drinks Industry Group din Irlanda.

După ce barurile și restaurantele au fost închise acum două luni, Asociația Restaurantelor din Irlanda a raportat aproximativ 120.000 de pierderi de locuri de muncă în acest sector.

Guvernul irlandez a stabilit ca pub-urile să se redeschidă abia pe 10 august, dar nu a furnizat încă măsuri privind distanțarea socială.

Un model propus de Federația Vintners din Irlanda nu mai include muzică live, ci doar servicii de masă și cel mult patru persoane pe 10 metri pătrați.

În calitate de patroni responsabili, ar trebui să spunem că nu vom mai deschide. Cum am putea să ne mai deschidem restaurantele, știind că astfel vom pierde bani?

JP McMahon, bucătar irlandez cu o stea Michelin:
Citeşte şi:

Terasele rămân închise în perioada stării de alertă

Talentul sfidează pandemia. Locul din România în care oamenii cu dizabilități își urmează visul de a urca pe scenă: „Ei simt muzica altfel decât noi”

Amenzi de până la 2.500 de lei pentru cei care nu poartă mască de protecție în spațiile publice închise sau care merg în afara localității fără declarație pe propria răspundere

La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
GSP.RO
La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
Horoscop 3 iunie 2020. Balanțele se lovesc de câteva complicații, Taurii au probleme financiare
HOROSCOP
Horoscop 3 iunie 2020. Balanțele se lovesc de câteva complicații, Taurii au probleme financiare