De Dragoș Tănase,

Această tranzacţie îi va extinde prezenţa în Spania, unde IAG deţine deja transportatorul aerian naţional Iberia şi operatorul low-cost Vueling, amintește Agerpres.

Air Europa deserveşte 69 de destinaţii interne şi internaţionale, inclusiv în Europa şi pe distanţe lungi în America Latină, SUA, Caraibe şi Africa de Nord.

„Preluarea Air Europa, eficientă din punct de vedere al costurilor, va aduce IAG o nouă companie competitivă, care va consolida poziţia Madridului de hub european şi va permite IAG să devină lider pe piaţa Atlanticului de Sud”, a declarat directorul general al IAG, Willie Walsh, citat de Reuters.

Anul trecut, Air Europa a realizat o cifră de afaceri de 2,1 miliarde euro şi un profit operaţional de 100 milioane euro.

Tot în 2018, Air Europa a transportat 11,8 milioane pasageri cu o flotă de 66 de avioane.

Luna trecută, Norwegian Air, a treia mare companie low-cost din Europa, a semnat un parteneriat cu JetBlue Airways, care va pune la dispoziţia pasagerilor europeni zboruri directe spre 100 de oraşe americane.

FOTO: Facebook.com

Citeşte şi:

Un om orb a urcat pe un avion! Ce l-a determinat să facă asta

Cele mai mari dezastre produse de om în istorie. Explozia de la Cernobîl și scufundarea Titanicului, printre cele mai cunoscute

Colecție rară de fotografii din Al Doilea Război Mondial. Pozele, publicate într-o carte, sunt originale și neretușate

Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute, în condiții de laborator
GSP.RO

Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute, în condiții de laborator

Horoscop 7 aprilie 2020. Fecioarele văd viitorul în tonuri sumbre
HOROSCOP

Horoscop 7 aprilie 2020. Fecioarele văd viitorul în tonuri sumbre