MENIU CAUTĂ
13 Apr. 2018 12:30

Protest al angajaților Spitalului de Psihiatrie Cronici din Dumbrăveni, Vrancea. Au primit salarii diminuate și cu 800 de lei

Distribuie

Protest al angajaților Spitalului de Psihiatrie Cronici din Dumbrăveni, județul Vrancea. Asistentele și infirmierele unității spitalicești vrâncene au trăit, vineri, un adevărat șoc când și-au văzut fluturașii de salariu, în condițiile în care au primit salarii diminuate și cu 800 de lei.

În semn de revoltă, oamenii au ieșit în curtea spitalului, după care au intrat în biroul directorului, cerându-i să găsească soluții.

Zeci de asistente medicale, infirmiere și brancardieri de la Spitalul de Psihiatrie cronici din Dumbrăveni au declanșat, vineri dimineață, un protest, ieșind în curtea spitalului. Oamenii sunt de-a dreptul șocați de vestea că salariile le-au fost diminuate cu sute de lei.

O asistentă a trăit un șoc când a văzut că are de încasat mai puțin cu 800 de lei față de ceea ce știa că trebuie să primească. Revoltați de dezastrul din fluturasii de salariu, cu toții au decis să intre în biroul directorului și să-i ceară explicații.

'Aici ne-am îmbolnăvit, muncim tot timpul, la capul bolnavului, când alții au liber, noi muncim. Avem salarii diminuate cu până la 800 de lei, în timp ce angajații TESA stau în birouri și nu muncesc nici în week-end uri, și nici de sărbători. Nu zicea nimeni să nu pierdem un milion două, dar nu 8 milioane. Avem copii acasă, avem datorii. Noi tot timpul suntem la muncă și avem grijă de oameni periculoși, ne punem viața în pericol și asta e răsplata', au spus la unison protestatarii.

Asistententele și infirmierele au intrat în biroul managerului și i-au cerut să găsească soluții, însă replica directorului a fost: 'Dacă ai 10 milioane, cheltuiești 10 milioane, nu ai de unde mai mult'.

Protestul de vineri de la Spitalul de posihiatrie cronici din Dumbrăveni vine după ce comitetul director a decis scăderea veniturilor prin diminuarea sporurilor din eliminarea de la plata dublă a orelor lucrate în timpul sărbătorilor legale și a weekend-urilor.

Decizia a fost luată ca urmare a faptului că Ministerul Sănătății a plafonat la 30 la sută nivelul sporurilor din spitalele pe care le are în subordine.

Este al doilea protest de acest gen la spitalul din Vrancea, primul având loc la începutul acestei luni. Activitatea în spital nu a fost afectată în urma acțiunii de protest.

FOTO – Arhiva

Citește și: Şapte avioane miliare americane au zburat în apropierea bazei militare ruse unde s-ar ascunde Bashar Al-Assad

Loading...
Comentarii