Mergi direct la conținut »
Protest al mișcării "vestelor galbene" în Belgia. 70 de persoane, arestate la Bruxelles
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Protest al mișcării "vestelor galbene" în Belgia. 70 de persoane, arestate la Bruxelles

Protest al mișcării „vestelor galbene” în Belgia. 70 de persoane, arestate la Bruxelles

Un protest al mișcării "vestelor galbene" a avut loc, sâmbătă, la Bruxelles, în aceeași zi în care mii de oameni au ieșit în stradă la Paris pentru a-și arăta nemulțumirea față de politicile fiscale ale Guvernului. Poliția din Bruxelles a făcut 70 de arestări, sâmbătă, în urma protestelor mișcării "vestelor galbene" care au avut loc în capitala Belgiei.

Primele arestări au avut loc la gara centrală şi la principala gară feroviară internaţională din Bruxelles, precum şi în zona unde îşi au sediile instituţiile europene, potrivit agenției de presă Belga.

„Au fost făcute 70 de arestări în urma verificărilor realizate preventiv”, a declarat, pentru AFP, un purtător de cuvânt al Poliției din Bruxelles, conform rtl.be.

Aproape 200 de protestatarii au început să manifesteze începând cu ora locală 11, în special în cartierul european din Bruxelles. Potrivit sursei citate, manifestanții au blocat mai multe bulevarde din apropierea unui hipermarket și i-au împiedicat pe clienți să plece cu mașinile. Unii dintre oameni au fost nevoiți să plece pe jos, lăsându-și autoturismele în parcări.

Mai multe echipaje de poliție au intervenit și cu tunuri cu apă pentru a-i dispersa pe manifestanți. Un grup de protestatari a reușit să forțeze cordonul, moment în care a avut loc prima confruntare cu forțele de ordine.

Manifestanții au aruncat cu sticle și cu semn de circulație înspre echipajele de poliție care au folosit gaze lacrimogene. Toate străzile care dus spre podul Schuman au fost închise de polițiști.

Din cauza protestului, mai multe magazine ale unor firme celebre, precum Dior, Lancel sau Mickael Kor, au fost închise în centrul Bruxelles-ului.

Tot sâmbătă sunt violențe și gaze lacrimogene în centrul Parisului! Polițiștii au făcut 548 de rețineri și 210 de arestări preventive.

sursă foto: rtl.be


Citește și Busculadă într-un club din Italia, în timpul unui concert! Șase morți, dintre care cinci adolescenți, și peste 100 de răniți


 

Close
Închide
  Close