Mergi direct la conținut »
Protest în Cluj față de modificarea Codurilor penale. Zeci de oameni au blocat traficul, după ce au traversat strada de mai multe ori
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Protest în Cluj față de modificarea Codurilor penale. Zeci de oameni au blocat traficul, după ce au traversat strada de mai multe ori

Protest în Cluj față de modificarea Codurilor penale. Zeci de oameni au blocat traficul, după ce au traversat strada de mai multe ori

Protest în Cluj față de modificarea Codurilor penale. Peste 60 de oameni au blocat, vineri, o trecere de pietoni din apropierea Teatrului Maghiar de Stat din Cluj-Napoca, după ce au traversat strada de mai multe ori, în semn de protest față de adoptarea Codului Penal și a celui de Procedură Penală.

Oamenii care au ieșit în stradă au afișat parcarte cu mesaje precum: „Reduceţi birocraţia, blocăm România”, „Liviule, dă-te din drum”, „Refuzăm să fim conduşi de oameni nescinstiţi” şi „Blocăm Codurile penale”, conform Mediafax.ro.

Protestatarii s-au plimbat înainte și înapoi pe trecerea de pietoni nesemaforizată, așa cum au procedat cei care au participat la manifestația de miercuri din Brașov.

Protest în Cluj față de modificarea Codurilor penale. Oamenii au blocat o trecere de pietoni

Potrivit sursei citate, una dintre protestatare a spus că protestul este împotriva adoptării Codului Penal şi de Procedură Penală.

„Am venit să traversăm strada câteva minute în şir în semn de protest faţă de adoptarea Codului Penal şi de Procedură Penală pentru a arăta că nu suntem de acord cu modificarea acestora. Suntem în stradă să arătăm coaliţiei de guvernare că este o vară a rezistenţei, că ne menţinem alerţi şi vigilenţi. Traversarea străzii este o modalitate creativă de a protesta şi a arăta fermitatea protestatarilor. Înţelegem că vor fi şi persoane afectate de blocarea traficului, dar vrem să atragem atenţia că nu cedăm”, a spus femeia.

Pentru că traficul a fost blocat, șoferii au început să claxoneze, iar unii dintre ei au precizat că nu sunt de acord cu această manieră de protest.

La faţa locului a intervenit un echipaj de la Poliţia Rutieră.

Sursă foto: transilvaniareporter.ro/ Dan Bodea


Citește și VIDEO/ Cătălina Rotaru, câștigătoarea concursului „Vedeta populară”, tânara cu sufletul chinut de dor și salvat de muzică. ”Povestea mea nu e un caz social”


 

Close
Închide
  Close