Imaginilor transmise în direct de unele portaluri online și pe rețelele sociale arată cum între polițiști și fermierii care protestează s-au iscat altercații.

Patru angajați ai Ministerului Afacerilor Interne au fost răniți și au fost transportați la spital pentru acordarea îngrijirilor medicale necesare, potrivit Jurnal.md.

Două autovehicule ale carabinierilor și sute de carabinieri și mascați au creat un cordon la intrarea în Parlament, după incidente.

Protestatarii au scandat „Dodon la pușcărie”, „Anticipate”, „Demisia!”, „Noi nu cedăm!”, iar șapte reprezentanți ai fermierilor au intrat în Legislativ pentru a discuta cu grupurile politice parlamentare.

Fermierii protestează față de intenția autorităților de a crește cota TVA la producția agricolă de la 8% la 12% în politica bugetar-fiscală pentru anul viitor.

Pentru a calma spiritele, Guvernul a propus luni ca majorarea să se aplice de la 1 iulie și nu de la 1 ianuarie cum era prevăzut inițial, însă propunerea a fost respinsă de agricultori deoarece ei încep sa-și vândă producția în a doua jumătate a anului.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 8

Fotografii: captură video, EPA/ Dumitru Doru

Urmărește-ne pe Google News