Mergi direct la conținut »
Protest al locuitorilor comunelor Berceni și Vidra, pentru închiderea gropii de gunoi de la Sintești
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Protest al locuitorilor comunelor Berceni și Vidra, pentru închiderea gropii de gunoi de la Sintești

Protest al locuitorilor comunelor Berceni și Vidra, pentru închiderea gropii de gunoi de la Sintești

Locuitorii comunelor Berceni și Vidra, județul Ilfov, organizează duminică, 7 aprilie, în intervalul orar 14.00-17.00, un marș de protest în urma căruia vor să obțină închiderea gropii de gunoi din Sintești, din același județ.

De Dragoș Tănase,

Organizatorii au realizat și o pagină de Facebook, pentru acest demers, în care participanții pot găsi toate detaliile protestului, legate de traseu, loc de întâlnire și chiar prognoza meteo din acea zi.

„Duminica aceasta, la ora 14.00, cetățenii comunelor Berceni și Vidra fac un marș de protest împotriva acestei gropi de gunoi care este ilegală și care nu face altceva decât să infecteze aerul, solul și nu în ultimul rând sa polueze râurile și bălțile din zonă”, a declarat una dintre localnicele nemulțumite de acestă groapă de gunoi.

Oamenii sunt nemulțumiți de mirosurile insuportabile care vin de la groapa de gunoi din zonă, care funcționează din anul 2000, iar, în prezent, nu are autorizație de mediu, scrie bucurestifm.ro.

Localnicii, care au ieșit de mai multe ori în stradă, de-a lungul timpului, din acest motiv, așteaptă soluții de la autorități.

Conform directivelor europene, până în anul 2020, toate gropile de deșeuri care nu respectă standardele internaționale trebuie închise. În caz contrar, riscă amenzi foarte mari, inclusiv România.

Groapa de gunoi din Sibiu este închisă în fiecare weekend, după ce mirosurile au pus stăpânire pe oraș.

FOTO – jurnalul.ro


Citește și… Victorie a localnicilor din Valea Putnei împotriva gropii de gunoi din inima unei zone turistice: justiţia blochează proiectul! Libertatea a prezentat pe larg ilegalitățile! 


 

Close
Închide
  Close