Mergi direct la conținut »
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > VIDEO/ Protest intitulat „Gust de libertate”, în Piața Victoriei. Moment emoționant oferit de pianistul Davide Martello / GALERIE FOTO

VIDEO/ Protest intitulat „Gust de libertate”, în Piața Victoriei. Moment emoționant oferit de pianistul Davide Martello / GALERIE FOTO

Protest intitulat „Gust de libertate”, în Piața Victoriei, sâmbătă seara. Peste 1000 de persoane au fost interesate de eveniment, iar 500 de persoane și-au anunțat prezența.

„La aproape o lună de la evenimentele din 10 august, ne întâlnim în același loc ca să demonstrăm că suntem mulți, uniți și puternici, și că gustul pentru libertate nu poate fi îndepărtat nici cu gaze lacrimogene, nici cu pulane, nici cu tunuri cu apă. Pianistul Davide Martello a oferit un moment emoționant celor prezenți în Piața Victoriei. „Concentraţi-vă pe viitor, nu pe prezent, pentru că prezentul nu durează mult”, a spus Dave Martello, întrebat ce mesaj are de transmis Guvernului României.

„Oamenii plătesc guvernanții să-și facă treaba și dacă nu-și fac treaba nu ar trebui să fie acolo. Dacă facem copii, nu vrem să ne fie frică că vor crește în sărăcie. Trebuie să fim uniți ca europeni, este vorba despre oameni uniți care se ajută între ei. Știu că e un moment foarte dificil. Corupția nu are loc în Europa. Așa că mai bine te concentrezi pe viitor, pentru că dacă te concentrezi pe viitor, atunci te concentrezi pe copii”, a mai spus pianistul, potrivit Digi24.

De asemenea, e un bun prilej să le arătăm că îi vedem în continuare, știm că singura lor preocupare este cum să dea OUG pentru amnistie și grațiere și nu vom permite așa ceva.

Alături de noi se va afla, de la ora 19.00, cel care și-a dus pianul pentru a cânta în multe zone de conflict din lume (în Piața Taksim din Istanbul, la Battaclan, în Euromaidanul din Kiev sau în Afghanistan) – Klavierkunst – Davide Martello. Este important să păstrăm tăcerea pentru a putea asculta cântecul său pentru libertate și justiție. Ne vedem Sâmbătă 8 septembrie de la ora 18.00 în Piața Victoriei cu gust de libertate și respect pentru victimele abuzurilor, scriu organizatorii protestului pe Facebook.

 

FOTO/ VIDEO: Vlad Chirea

La protestul care a început la ora 18.00 și-au anunțat participare în jur de 500 de persoane, iar 1.900 s-au declarat interesate.

Citește și

Meciurile Președinte-Premier: cum s-au luptat Iliescu, Constantinescu, Băsescu și Iohannis cu șefii Executivului

Close
Închide
  Close