Mergi direct la conținut »
Protest la Penitenciarul Gherla: „Toader a ratat, Birchall fii bărbat”
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Protest la Penitenciarul Gherla: „Toader a ratat, Birchall fii bărbat”

Protest la Penitenciarul Gherla: „Toader a ratat, Birchall fii bărbat”

Gardienii și personalul de la Penitenciarul Gherla au protestat în fața pușcărieie, cerându-și drepturile salariale și protecție juridică din partea instituției. Sindicaliștii au scandat lozinci antiguvernamentale precum „Toader a ratat, Birchall fii bărbat” și „Avem un singur dor, vă vrem la vorbitor”

De Mihai Niculescu,

Peste 130 de persoane au protestat, luni, în faţa Penitenciarului Gherla, judeţul Cluj, cerând rezolvarea unor probleme din sistemul penitenciar.
La protest au participat membri ai Sindicatului Naţional al Lucrătorilor de Penitenciare (SNLP) Gherla, Oradea, Baia Mare şi Târgu Mureş.

Oamenii s-au adunat, luni, în faţa Penitenciarului Gherla, şi au scandat „Jos, jos, Guvern mincinos”, „Nu mai fiţi golani, munca e pe bani”, „Birchall fă ceva sau dă-ţi demisia”, „Ruşine, ruşine să vă fie”, „Toader a ratat, Birchall fii bărbat”, „Avem un singur dor, vă vrem la vorbitor”, „Suntem revoltaţi, că ne tot furaţi” sau „La puşcărie, muncim pe datorie”, relatează Mediafax.

Liderul SNLP Gherla, Florin Mureşan, a declarat că printre revendicările angajaţilor din penitenciare se numără adoptarea statutului poliţistului de penitenciare, publicarea, de urgenţă, a ordinului de ministru privind plata orelor suplimentare pentru perioada 2019-2021, interzicerea muncii forţate în sistemul penitenciar, „unde detinuţii sunt plătiţi, spre deosebire de personal”.

„Cerem plata muncii suplimentare necompensate cu timp liber, stoparea suprasolicitării şi vulnerabilizării personalului ca soluţie pentru lipsa de resurse umane şi financiare, plata, începând cu 1 ianuarie 2019, a normelor de hrană şi echipament la valoarea actualizată, asigurarea protecţiei juridice a salariatilor prin implicarea instituţiei în acţiunile puse pe rol de detinuţi”, a spus Mureşan.

O directoare cu diplomă falsă de ASE lucrează de peste 10 ani la spitalele Primăriei Capitalei!
Recomandări

O directoare cu diplomă falsă de ASE lucrează de peste 10 ani la spitalele Primăriei Capitalei!

Potrivit acestuia, în cazul în care revendicările nu vor fi soluţionate, vor avea loc mitinguri în toate unităţile din sistemul penitenciar, incluzând blocarea sau întârzierea unor misiuni precum şi refuzul personalului de a intra în serviciu. Mai mult, în iunie sindicaliştii din penitenciare vor organiza un miting în Piaţa Victoriei din Bucureşti, la care se aşteaptă 3.000 de persoane.

Sursa foto: Facebook/SNLP


Citește și: Corina Ungureanu, dispută cu ministrul Tineretului și Sportului, Bogdan Matei: „Vă mulțumesc că mi-ați reamintit cât de mici sunteți voi ăștia care vă numiți șefi în guvern acum”


 

Close
Închide
  Close