Mergi direct la conținut »
UPDATE. Protest, miercuri seara, în Piața Victoriei. ”Uniți toți, scăpăm țara de hoți!”. Hora frăției, în fața Guvernului / GALERIE FOTO Galerie foto
24imagini
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > UPDATE. Protest, miercuri seara, în Piața Victoriei. ”Uniți toți, scăpăm țara de hoți!”. Hora frăției, în fața Guvernului / GALERIE FOTO

UPDATE. Protest, miercuri seara, în Piața Victoriei. ”Uniți toți, scăpăm țara de hoți!”. Hora frăției, în fața Guvernului / GALERIE FOTO

Protest, miercuri seara, în Piața Victoriei: ”Uniți toți, scăpăm țara de hoți!”. Acțiunea, în cadrul căreia va avea loc și o horă, este inițiată de comunitatea #Rezist. ”Ne dorim ca de 1 decembrie 2018, când se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire, să nu mai avem niciun politician penal și corupt în tribuna oficială, iar pentru acest lucru este nevoie în principal ca justiția să fie independentă, neaservită politicului, corupția în rândul politicienilor să dispară iar această clasă politică să treacă prin filtrul lustrației!”, spun organizatorii.

De Valentina Postelnicu,

UPDATE ora 21:20. Protestul din Piaţa Victoriei s-a încheiat în jurul orei 21,00, cu o Horă a Unirii, la care au participat cei aproximativ 100 de manifestanţi rămaşi în zonă.

Înarmaţi cu steaguri tricolore, ale Uniunii Europene şi ale SUA, pancarte, vuvuzele, fluiere şi tobe, oamenii au scandat, timp de trei ore, sloganuri împotriva coaliţiei de guvernare şi anticorupţie, au intonat Imnul naţional şi cântece patriotice.

UPDATE ora 20:00. Câteva sute de persoane protestează la această oră, la Guvern. Oamenii cer o justiție independentă.

Pentru a marca și ziua de astăzi, 24 ianuarie, ei s-au prins în Hora Unirii.

Foto: Adrian Manolache


Potrivit anunțului de pe Facebook, peste 3.000 de persoane au bifat că vor participa la protest, iar peste 17.000 s-au declarat interesate de eveniment.

”Pe 24 ianuarie, la ora 20:00 vom da mână cu mână și vom învârti hora frăției în Piața Victoriei! Haideți să ne mobilizăm și să venim foarte mulți pentru ca această horă să se întindă în toată Piața Victoriei! Pentru noi va fi și Hora Unirii Noastre pentru o justiție independentă neaservită politic, împotriva politicienilor penali și corupți și împotriva noului guvern propus de conducerea PSD+ALDE la comanda lui Dragnea! Propunem persoanelor cu mașini care se află în trafic să rămână în trafic și să ne susțină pe perioada protestului venind la ei cu steaguri, afișe și multă voie bună!”, spun organizatorii.

Am fi avut dreptul la o opțiune. PAH despre cum ne izbim de același tip de politicieni
Recomandări

Am fi avut dreptul la o opțiune. PAH despre cum ne izbim de același tip de politicieni

Comunitatea Rezist explică și motivul protestului: ”În anul Centenarului Marii Uniri, la 159 de ani de la Mica Unire (Unirea Principatelor Române), mergem cu mic, cu mare, în Piața Victoriei din București pentru a transmite un mesaj clar clasei politice: Uniți toți, scăpăm țara de hoți! România trebuie să fie condusă de politicieni integri și competenți, nu de politicieni penali și corupți! Vom lupta până la capăt până când vom avea o generație de politicieni cu care să ne mândrim și pe care să îi respectăm!”, spun inițiatorii.

”Ne dorim ca de 1 decembrie 2018, când se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire, să nu mai avem niciun politician penal și corupt în tribuna oficială, iar pentru acest lucru este nevoie în principal ca justiția să fie independentă, neaservită politicului, corupția în rândul politicienilor să dispară iar această clasă politică să treacă prin filtrul lustrației!, mai spun aceștia.

În anunț se menționează că protestul din Piața Victoriei a fost notificat și înregistrat pentru toată luna ianuarie pentru intervalul orar 18:00 – 23:00.

Citește și:Cine este subofițerul MApN din Dâmbovița care și-a ucis iubita din gelozie. Militarul trecuse toate testările psihologice

Close
Închide
  Close