Mergi direct la conținut »
Protest în Piața Victoriei față de "taxa pe lăcomie" și celelalte măsuri fiscale adoptate de Guvern
Ştiri Libertatea > Ştiri > Protest în Piața Victoriei față de "taxa pe lăcomie" și celelalte măsuri fiscale adoptate de Guvern

Protest în Piața Victoriei față de „taxa pe lăcomie” și celelalte măsuri fiscale adoptate de Guvern

Câteva zeci de persoane s-au adunat, vineri seară, în Piața Victoriei pentru a-și manifesta nemulțumirea față de Ordonanța de Urgență a Guvernului care cuprinde o serie de măsuri fiscale contestate.

Oamenii care au venit cu steaguri și portavoce au strigat ”Rușine”, ”Libertate” și ”hoților” la adresa membrilor guvernului care s-au adunat într-o sedință specială și au adoptat legile fiscale contestate.

Guvernul a adoptat în ședința de vineri mega-ordonanța de urgență care include mai multe măsuri fiscale contestate.

„Taxa pe lăcomie” urmează să fie plătită de bănci în cazul în care ROBOR trece de 2%. Indicele ROBOR reprezintă media dobânzilor cu care băncile se împrumută între ele, iar în funcție de acesta se calculează dobânzile la creditele în lei.

„Aprobăm astăzi un set de măsuri care au scopul principal de a crește bunăstarea românilor, nivelul investițiilor, și de a corecta unele practici incorecte în domeniul bancar și în domeniul energiei”, a comentat premierul Dăncilă.
Foto: captura StirileProTv

Citește și: ANALIZĂ LIBERTATEA | Pomeni pentru unii, taxe pentru toți. Cine plătește, de fapt, pentru noile taxe și impozite

Close
Închide
  Close