Mergi direct la conținut »
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Militantele de la Femen au protestat topless într-un cimitir din Franța. S-au acoperit cu noroi în memoria femeilor ucise de soți în 2019

Militantele de la Femen au protestat topless într-un cimitir din Franța. S-au acoperit cu noroi în memoria femeilor ucise de soți în 2019

Mai multe militante Femen au participat la un protest organizat în Montparnasse din Paris. Topless și murdărite cu pământ, femeile au purtat pe aleile cimitirului pancarte cu numele celor 114 de femei ucise din ianuarie 2019, scrie Reuters.

De Ana Hațeg,

Strigând “Să nu mai fie încă una”, “Ascultate mai mult moarte decât vii”, pe străzile din apropierea cimitirului, manifestantele au intrat în liniște în Montparnasse, în semn de respect pentru cele care și-au pierdut viața.

Pe pancartele purtate de femei se aflau numele femeile ucise de partenerii lor în acest an: “Taina, 20 de ani, al 3-lea feminicid”, “Michele, 72 de ani, al 10-lea feminincid”, “Fabielle, 51 de ani, al 36-lea feminicid”, “Marie-Alice, 53 de ani, al 51-lea feminicid”, Salome, 21 de ani, al 100-lea feminicid”.

Îmbrăcate doar cu pantaloni, femeile aveau scris pe piept mesaje precum “Nu voiam să mor”, “L-am părăsit, m-a ucis”, “Mă vor asculta când voi fi moartă”.

“Lansăm un apel către fiecare membru al guvernului, fiecare poliţist, fiecare judecător, fiecare vecin, mamă, tată, soră, frate, prieten… oricine sunteţi, să acţionaţi împotriva epidemiei feminicidului. Aceste crime pot fi prevenite”, este mesajul Femen pe Facebook.

Foto: Hepta

Close
Închide
  Close