Mergi direct la conținut »
VIDEO | Protestatar împușcat de un polițist în Hong Kong. Momentul șocant a fost filmat Galerie foto
3imagini
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe

VIDEO | Protestatar împușcat de un polițist în Hong Kong. Momentul șocant a fost filmat

Scene terifiante au fost filmate pe străzile din Hong Kong. Un protestatar a fost împușcat luni de un polițist, după ce violențele au luat amploare pe străzile orașului în care au loc manifestații de cinci luni. De asemenea, în aceeași zi, un bărbat a fost incendiat de un grup de protestatari, relatează CNN.

De Răzvan Mihalașcu,

Sute de protestatari au blocat traficul pe străzile din Kong Kong, după ce au instalat baricade și au provocat mai multe incendii. Manifestanții au aruncat cu sticle incendiare înspre forțele de ordine cu care s-au ciocnit în mai multe zone ale orașului.

În cartierul Sai Wan Ho, situat în estul insulei Hong Kong, un polițist a împușcat în piept un tânăr de 21 de ani, în timp ce încerca să disperseze protestarii, conform CNN.

Un martor a filmat scena șocantă.

Vă avertizăm! Imaginile au un puternic emoțional!

În imagini se vede cum polițistul imobilizează un protestatar, iar la un moment dat de acesta se apropie un tănăr ce purta o mască și haine negre. Agentul a scos pistolul și l-a împușcat pe bărbat în zona pieptului, pe motiv că ar fi încercat să-i ia arma, susțin oficialii Poliției din Hong Kong.

Bărbatul împușcat a fost transportat al spital în stare critică, iar medicii au reușit să-l stabilizeze după mai multe ore. Poliția a anunțat ulterior că victima nu prezintă răni care să-i pună viața în pericol.

Incidentul a stârnit controverse și a alimentat nemulțumirea oamenilor care au ieșit în stradă.

În replică, Poliția din Hong Kong a catalogat acuzațiile potrivit cărora agentul ar fi comis un abuz drept „false”, precizând că „toți ofițerii sunt obligați să justifice uzul de armă”.

Proteste au loc la Hong Kong de cinci luni. În iunie, mii de oameni au ieșit în stradă pentru a cere anularea unui proiect de lege care ar fi permis extrădarea suspecților politici sau economici în China continentală.

foto: EPA

Close
Închide
  Close