Mergi direct la conținut »
A patra zi de proteste. 300.000 de oameni au ieșit în stradă în toată țara | FOTO & VIDEO
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > A patra zi de proteste. 300.000 de oameni au ieșit în stradă în toată țara | FOTO & VIDEO

A patra zi de proteste. 300.000 de oameni au ieșit în stradă în toată țara | FOTO & VIDEO

A patra zi consecutivă de proteste, în București și alte orașe ale țării, împotriva Ordonanței de modificare a Codului Penal. În Capitală, oamenii s-au adunat din nou în Piața Victoriei, în fața Guvernului. În marile orașe din România, mobilizarea a fost una fără precedent. 300.000 de persoane au protestat, jumătate dintre aceștia în Capitală.

CITEȘTE ȘI:

Un militar care conduce starea de urgență se revoltă: “Nu mai tac. E vorba de viața oamenilor, nu de o pivniță inundată”
Recomandări

Un militar care conduce starea de urgență se revoltă: “Nu mai tac. E vorba de viața oamenilor, nu de o pivniță inundată”

 

Cel mai mare protest de după Revoluție. 300.000 de persoane au ieșit în stradă în toată țara, din care 150.000 în București. Protestele s-au desfășurat pașnic, s-au folosit vuvuzele, s-a cântat la tobe şi s-a intonat imnul României. Mesajele manifestanţilor au fost proiectate pe o clădire din Piaţa Victoriei, o premieră pentru evenimentele din ultimele zile.

DESFĂȘURAREA EVENIMENTELOR

UPDATE 23:47. Piața Victoriei se golește încetul cu încetul. Lumea se retrage acasă, astfel că în fața Guvernului mai protestează acum câteva mii de persoane.

UPDATE 23:20. Momente emoționante în timpul protestului din București. Pe o clădire a fost proiectat mesajul „Colectiv, nu vă vom uita”. În Piața Victoriei, câteva persoane au venit și cu pancarte pe care au scris mesaje dedicate victimelor incendiului din Colectiv.

Medic ATI din București, către colegii care demisionează: „Spitalele sunt contaminate rând pe rând, dar nu putem să fugim cu toții”
Recomandări

Medic ATI din București, către colegii care demisionează: „Spitalele sunt contaminate rând pe rând, dar nu putem să fugim cu toții”

 

protest bucuresti 3 februarie colectiv

UPDATE ora 23:12. Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a spus că nu s-a primit nico solicitare pentru avizarea unui protest în București, nici pentru această seară, nici pentru serile trecute.

UPDATE ora 23:00 Oamenii aflați în Piața Victoriei scandează, cântă și folosesc vuvuzelele.

UPDATE ora 22:07. Este cel mai mare protest din România. 150.000 de oameni protestează în fața Guvernului. 40.000 de oameni sunt în stradă în Cluj, 25.000 în Timișoara și 20.000 în Sibiu.

În Piața Victoriei s-a cântat imnul României.

UPDATE ora 21:56. 110.000 de persoane sunt la această oră în Piața Victoriei din Capitală. Numărul este mai mare decât cel atins și miercuri seară, când în toată țara 250.000 de oameni au ieșit în stradă.

UPDATE ora 21:45. Protestele au continuat și în Diaspora, în Londra, Paris, Berlin, dar și în alte orașe europene.

UPDATE ora 21:36. În București, sunt la această oră, 90.000 de oameni în stradă. Se protestează în continuare pașnic, nu s-a înregistrat niciun incident. În toată țara, sunt 250.000 de persoane în stradă.

Culmea absurdului: Consiliul Județean Iași s-a apucat să dezinfecteze drumuri neasfaltate. Șeful de CJ: “Dezinfectantul are efect și acolo” VIDEO
Recomandări

Culmea absurdului: Consiliul Județean Iași s-a apucat să dezinfecteze drumuri neasfaltate. Șeful de CJ: “Dezinfectantul are efect și acolo” VIDEO

 

UPDATE ora 21:14. 210.000 de persoane sunt în stradă, în toată țara. În București, sunt 70.000 de protestatari. În marile orașe este o mobilizare istorică. 30.000 de oameni protestează în Cluj, în Sibiu sunt 18.000 de protestatari, iar în Timișoara, 25.000.

Pe o clădire din Piața Victoriei este proiectat mesajul străzii: „Ieșiți din casă, dacă vă pasă”.

UPDATE ora 20:57 Numărul protestatarilor din Piața Victoriei a ajuns la 60.000. Protestele sunt pașnice, oamenii afișează pancarte și folosesc fluiere și vuvuzele, pentru a se face auziți.

UPDATE ora 20:40 Numărul protestatarilor din București a ajuns la 30.000.

UPDATE ora 20:21. 100.000 de persoane sunt în stradă, în toată țara. În Cluj, 20.000 de persoane protestează, în timp ce în București, numărul protestatarilor a ajuns la 15.000. În Timișoara și Sibiu protestează 14.000 de persoane.

UPDATE ora 20:05. Apariție inedită în Piața Victoriei. Câteva persoane au venit la protest cu un coșciug și o cruce pe care au scris „JUSTIȚIA ROMÂNiei”.

UPDATE oa 19:55 Numărul protestatarilor din București a ajuns la aproximativ 12.000.

UPDATE ora 19:22. 5.000 de oameni sunt în acest moment în Piața Victoriei, în fața Guvernului,

UPDATE ora 19:04. Numărul protestatarilor a ajuns la 3.000, în București.

UPDATE ora 18:42 Un grup de oameni anunță că vrea să protesteze prin dans și anunță că se vor strânge pe Bulevardul Kiseleff, la ora 20.


UPDATE ora 18:33 Peste 1.000 de oameni sunt la această oră în fața Guvernului. Proteste au loc și în țară. Oamenii se adună în mai multe orașe, printre care Constana, Baia Mare, Iași și Brașov.

UPDATE ora 18:20. Oamenii încep să se adune din nou în Piața Victoriei, în a patra zi consecutivă de protest împotriva ordonanței de modificare a Codului Penal.

UPDATE ora 13:00. Câteva zeci de oameni care se schimbă constant protestează, vineri, la Guvern. Practic, este vorba despre un protest în pauza de masă al studenților și al altor angajați care lucrează în cadrul companiilor cu sedii în imediata apropiere a Pieței Victoriei.

Aproximativ 70 de oameni protestează și la Timișoara. Protestatarii și-au lipit pe gură bandă adezivă.


„Dacă societatea civilă iese la protest „după program” nu se vor schimba prea multe în țară. E nevoie de un protest masiv, care să blocheze întreaga țară, de la 9 dimineața până seara târziu.

Acestea fiind zise, facem un apel către toți oamenii de afaceri din România, să-și lase angajații să protesteze, VINERI, 3 februarie.

Productivitate pentru democrație, ne mutăm în Piața Victoriei!”, se arată pe pagina de Facebook a evenimentului de protest.

„Ne vedem azi la Guvern. Vine weekend-ul, iar noi suntem mai motivaţi că niciodată să scăpăm de acesta ordonanţă. Iar dacă acesta ordonanţă nu pică, picaţi voi”, se arată pe o altă pagină de organizare a protestului.

Totodată, un amplu protest se anunță și pentru ziua de sâmbătă.

„Ei au venit cu huliganii, noi venim cu copiii. Sâmbătă, așa cum ne-ați propus, hai să luăm copiii de mână, în brațe, în cărucioare, pe umeri și să facem cel mai pașnic și colorat protest! După ora 18:00, îi putem lăsa în grija bunicilor. Noi rămânem în stradă sa le apărăm viitorul! În fapt, România nu e a noastră, e a lor”, conform paginii de Facebook a evenimentului.

„Tot Sâmbătă mergem în marş de la Guvern până la Palatul Parlamentului, unde facem un lanţ uman în jurul Casei Poporului”, se mai arată pe rețeaua de socializare.

Joi a fost cea de-a treia zi de proteste în București și în 70 de orașe din țară. Peste 200.000 de oameni au ieșit în stradă pentru a protesta față de Ordonanța de modificare a Codului Penal. Jandarmii au împărțit fluturașii cu sfaturi pentru protestatari răspândite cu intenția de a evita orice fel de violențe, manifestanții le-au oferit forțelor de ordine flori și bomboane, iar seara s-a încheiat pașnic, așa cum s-a dorit.

Close
Închide
  Close