Mergi direct la conținut »
UPDATE. A 10-a zi de proteste în Capitală s-a încheiat. Câteva mii de oameni s-au adunat în Piața Victoriei și la Cotroceni / FOTO
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > UPDATE. A 10-a zi de proteste în Capitală s-a încheiat. Câteva mii de oameni s-au adunat în Piața Victoriei și la Cotroceni / FOTO

UPDATE. A 10-a zi de proteste în Capitală s-a încheiat. Câteva mii de oameni s-au adunat în Piața Victoriei și la Cotroceni / FOTO

Proteste București, 9 februarie. Câteva mii de oameni s-au adunat, din nou, în Piața Victoriei din Capitală pentru a protesta față de actualul Guvern. Protestatarii s-au adunat și în fața Palatului Cotroceni.

UPDATE ora 23.00| Demonstranții din Piața Victoriei s-au retras în jurul orei 23,00, după cea de-a zecea zi de proteste.

Timp de câteva ore, manifestanții au scandat împotriva Guvernului, au fluierat, au suflat în vuvuzele și au fluturat steagurile României, Uniunii Europene și Statelor Unite.

Oamenii au strigat „Demisia”, „Zi de zi aici vom fi!”, ”Hoții, hoții”.

Protestatarii au purtat pancarte pe care au scris ”Suntem un popor, nu o populație”, ”În democrație hoții stau în pușcărie”, ”Noaptea ca hoții”, ”#rezistăm”,”Rezistența devine datorie”, „Îndrăznește să crezi”, ”Cu fular și cu ițari, scăpăm țara de tâlhari”, ”M-am odihnit, am revenit”, ‘Nu putem să vă păzim noapte de noapte’, ‘Vrem în România, nu în Ro-hoția’.

Pe o clădire din apropierea Guvernului a fost proiectat cu laser mesajul ”#continuăm ”.

UPDATE ORA 22.3o| Manifestanții de la Piața Victoriei au început să plece, după ce joi, pentru a zecea zi consecutiv, protestatarii au scandat împotriva Guvernului.

DOCUMENT | Adevărata cifră a infectaților cu COVID-19 de la Spitalul Militar
Recomandări

DOCUMENT | Adevărata cifră a infectaților cu COVID-19 de la Spitalul Militar

 

În prezent, în Piața Victoriei mai sunt câteva sute de demonstranți care scandează lozinci antiguvernamentale, fluieră, huiduie și suflă în vuvuzele. Circulația a fost reluată pe Șoseaua Kiseleff și pe sensul Bulevardul Aviatorilor — Piața Victoriei.

UPDATE 21:30. Aproximativ 4.000 de persoane protestau, la această oră, în Piața Victoriei.

[libgallery id=”1739487″]

Totodată, protestul fn fața Palatului Cotroceni s-a încheiat.


UPDATE ORA 20.40| Manifestanții de la Palatul Cotroceni au plecat, în stradă mai fiind aproximativ 100 de persoane în jurul orei 20,30.

UPDATE 20.00. În acest moment, în Piața Victoriei din Capitală s-au adunat aproximativ 3.000 de persoane.

La Palatul Cotroceni, 400 de persoane protestează, pentru a 5-a zi consecutiv, față de președintele Klaus Iohannis și în semn de susținere față de actualul Guvern.


UPDATE ora 19.00 | Unei femei care participa la protestul din faţa Palatului Cotroceni i s-a făcut rău, fiind preluată de o ambulanţă şi dusă la spital.  Potrivit purtătorului de cuvânt al Jandarmeriei Bucureşti, Georgian Enache, unei femei i s-a făcut rău, fiins scoasă de către jandarmi din mulţime. Ea a fost preluată de o ambulanţă SMURD şi transportată la spital.

Rareș Bogdan lansează un fake news planetar: „Tratamentul împotriva COVID-19 este gata. Vindecă în trei ore”
Recomandări

Rareș Bogdan lansează un fake news planetar: „Tratamentul împotriva COVID-19 este gata. Vindecă în trei ore”

 

Lla manifestaţia de la Cotroceni sunt aproximativ 300 de persoane, care cer demisia preşedintelui Klaus Iohannis, fiind a cincea zi de proteste.


De cealaltă parte, pentru a cincea zi consecutiv, un grup format din aproximativ 150 de persoane protestează în faţa Palatului Cotroceni, cerând demisia preşedintelui Klaus Iohannis.

[libgallery id=”1739275″]

Demonstranţii scandează lozinci de susţinere a Guvernului Grindeanu. Pe una din pancartele purtate de protestatari se poate citi „Nu vreau guvern de doi lei! Vreau Grindeanu la butoane, ca să am bani de bomboane”. Pe un alt afiş scrie „Demisia”, „Suspendare pentru instigare”.

Mai mulţi jandarmi asigură desfăşurarea fără incidente a protestului.

Close
Închide
  Close