Mergi direct la conținut »
Peste 500.000 de francezi au protestat în stradă față de reformele economice ale lui Emmanuel Macron
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe

Peste 500.000 de francezi au protestat în stradă față de reformele economice ale lui Emmanuel Macron

Peste 500.000 de francezi au protestat în stradă față de reformele economice ale lui Emmanuel Macron. Aproximativ jumătate de milion de francezi au ieșit în stradă împotriva președintelui Emmanuel Macron. Ei sunt nemulțumiți de reformele economice anunțate de executivul de la Paris. Acestea ar avantaja patroanatele și îi lasă fără bani chiar pe cei care muncesc.

Potrivit Digi24, mitingurile sindicaliștilor nu s-au lăsat fără violențe între manifestanți și forțele de ordine, riposta poliției venind cu tunuri de apă și gaze lacrimogene.

Sindicaliștii francezi au fost scoși în stradă de reformele economice anunțate de guvern, printre cele mai nepopulare fiind înghețarea salariilor, blocararea angajărilor la stat sau creșterea vârstei de pensionare.

„Vorbesc despre aceşti bogaţi care au impresia că toţi avem 10.000 de euro de cheltuială în fiecare lună, care fură banii din buzunarele săracilor, în timp ce îşi găsesc scuze. Este de nesuportat. Asta trebuie să înceteze”, spune un protestatar, în timp ce altul a declarat că l-ar pocni pe Macron, despre care Libertatea a mai scris și în trecut, pentru că ”este un exterminator”.

”Lichidează programul naţional al Consiliului de Rezistenţă. Ceea ce înseamnă securitatea socială, şcolile, sistemul public de sănătate sau de transport. Având în vedere că a fost ales cu voturile a numai 17% dintre cetăţenii francezi cu drept de vot, nu are dreptul să facă asta”, a declarat protestatarul revoltat.

Totodată, la manifestații au mai luat parte profesirii și elevii nemulțumiți de schibările din legea educației care va duce, printre altele, la modificarea exemenului de bacalaureat.

Greviștii amenință că vor ieși în stradă până când vocea lor se va face auzită la Palatul Elysee și se mai gândesc să suspende lucrul timp de 48 de ore la fiecare 5 zile, începând cu 3 aprilie.


PETIȚIA #salvatipipera | Cel mai aglomerat cartier de afaceri al României “se sufocă”

Close
Închide
  Close