Mergi direct la conținut »
Proteste masive și în țară. 100.000 de oamenii în stradă FOTO&VIDEO
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Proteste masive și în țară. 100.000 de oamenii în stradă FOTO&VIDEO

Noi proteste în țară. Zeci de mii de oameni au ieșit în stradă în marile orașe ale țării pentru a protesta față de Ordonanță de modificare a Codurilor Penale, adoptat marți seară de Guvern.

UPDATE ora 22:00 Protestatarii din Sibiu au ajuns în faţa casei preşedintelui Klaus Iohannis. Aici, aceştia au scandat numele preşedintelui şi ”Iohannis nu uita, Sibiu e de partea ta!”.

UPDATE 21:45 Jandarmi care însoţesc coloana de protestatari ce mărşăluiesc pe străzile din centrul Clujului au intonat, alături de manifestanţi, imnul ”Deşteaptă-te române”, conform news.ro. Momentul a avut loc în zona Pieţei Mărăşti, când coloana de protestatari s-a oprit să cânte imnul naţional. Astfel, câţiva dintre jandarmii care îi supravegheau pe manifestanţi au cântat şi ei.

UPDATE 21:10  La această oră numărul protestatarilor din țară depășește 150.000.  La Cluj sunt peste 25.000 de oameni, la Sibiu numărul manifestanților a ajuns la 20.000, iar peste 15.000 de persoane s-au adunat în centrul Timişoarei. Peste 5.000 de manifestanți protestează în fața filialei județene a PSD Constanța, același număr de oameni ieșind în stradă la Craiova, Oradea sau Bacău. În Alba Iulia protestează 4.000 de oameni, la Arad 3.000, iar la Târgu Mureș sunt în stradă 6.000 de oameni. Peste 2.000 de persoane protestează în centrul municipiului Baia Mare, numărul protestatarilor de la Pitești fiind cifrat tot la aproximativ 2.000. Peste 1.000 de persoane au blocat strada din fața Prefecturii din Galați, iar la Brașov peste 5.000 au ieșit în stradă. În alte zeci de orașe ale țării există proteste la care participă între 500 și 1.000 de persoane.

EXCLUSIV | Orban, despre fotografia controversată: „Era ziua mea, au venit câțiva colegi să-mi facă o surpriză și i-am servit, cum e normal, cu un pahar de ceva”
Recomandări
EXCLUSIV | Orban, despre fotografia controversată: „Era ziua mea, au venit câțiva colegi să-mi facă o surpriză și i-am servit, cum e normal, cu un pahar de ceva”
 

UPDATE 20:45 Manifestații de amploare au loc în toate orașele țării. La această ora sunt peste 100.000 de oameni care protestează în orașele din provincie.

Noi proteste masivet au loc în această seară în centrul orașelor mari ale țării. Oamenii sunt deja prezenți în număr mult mai mare față de noaptea de marți, atunci când Guvernul aprobat Ordonanță de modificare a Codurilor Penale.

Peste 5.000 de oameni la Sibiu

Astfel, în centrul orașului Sibiu sunt deja peste 5.000 de oameni prezenți, aceștia ajungând în Piaţa Mare a oraşului la puţin timp după ora 18.00.

proteste sibiu

Oamenii sunt înarmaţi cu pancarte pe care se poate citi Jos Guvernul, Jos Iordache sau ”mustăcios penal, marş la tribunal”.

Tolo: Ce băgăm în urnă, aia ne iese din frapieră. Poza României în era COVID-19
Recomandări
Tolo: Ce băgăm în urnă, aia ne iese din frapieră. Poza României în era COVID-19
 

Sursa foto&video: tribuna.ro

Mii de oameni în stradă la Iași

La Iași, numărul protestatarilor a depășit deja 5.000 de persoane. Piața Unirii este plină, ieșenii fiind adunați de pe scările hotelului până în zona Palatului Braunștein.

proteste iasi

Sursa foto&video: Ziarul de Iași

20.000 de protestatari la Cluj

La Cluj-Napoca, în Piața Unirii, începând cu ora 19:00, aproximativ 6.000 de oameni s-au adunat pentru a protesta. ”Ne-am săturat de măsurile corupte luate de acest Guvern Corupt” sau ”Jos Guvernul, jos PSD-ul”, scandează mulțimea. Numărul protestatarilor crește constant.

proteste cluj

Sursa foto: stiridecluj.ro

8.000 de oameni în fața Operei din Timișoara

Înca o seară de proteste și la Timișoara. Pe platoul din fața Operei sunt peste 8.000 de oameni. În Piață au sosit și studenții, în număr foarte mare, aceștia venind încolonați din Complexul Studențesc.

Primăria Sector 5 cumpără materiale sanitare și dezinfectanți la suprapreț de la o firmă de publicitate cu zero angajați
Recomandări
Primăria Sector 5 cumpără materiale sanitare și dezinfectanți la suprapreț de la o firmă de publicitate cu zero angajați
 

proteste timisoara

În drumul lor spre centrul orașului, tinerii au strigat „Unitate” și „Timișoara, haideți cu noi”. Protestatarii adunați deja în Piața Operei i-au întâmpinat pe studenți cu pancarte pe care au scris mesaje împotriva Guvernului.

Sursa foto: opiniatimișoarei.ro

Constănțenii mărșăluiesc prin oraș

În jur de 1.000 de persoane protestează la această oră în Constanţa.

Oamenii au plecat în marş prin oraş după ce s-au adunat în faţa Prefecturii Constanţa pentru a protesta împotriva deciziei Guvernului de publicare în Monitorul Oficial a proiectului Legii Graţierii.

Close
Închide
  Close