MENIU CAUTĂ
, de Valentina Postelnicu

Protocol de colaborare parlamentară între coaliția PSD-ALDE și UDMR

Distribuie

Protocol de colaborare parlamentară între coaliția PSD-ALDE și UDMR. Coaliția formată din PSD și ALDE a semnat, miercuri, la Palatul Parlamentului, un protocol de colaborare parlamentară cu UDMR. Documentul a fost semnat de liderii celor trei formațiuni, Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu, Daniel Constantin și Kelemen Hunor.

”Ne interesează foarte mult o majoritate parlamentară stabilă, care să ne asigure o stabilitate politică și economică, a declarat Liviu Dragnea, după eveniment.  La rândul lui, liderul UDMR Kelemen Hunor a spus ca Uniunea va susține propunerea de premier a PSD-ALDE, dar a ținut să precizeze că „nu sunt în coaliția de guvernare”.

Protocolul prevede că UDMR va sprijini propunerile legislative ale Guvernului, iar proiectele de lege ale PSD-ALDE, respectiv ale UDMR vor fi susținute în comun, dacă se consultă și cad de acord.  În protocol se menționează importanța descentralizării, dar și asigurarea respectării reglementărilor legale precum și a obligațiilor care decurg din tratatele internaționale în ceea ce privește folosirea limbii materne a minorităților”.

UDMR a decis să semneze miercuri protocolul de colaborare în Parlament cu PSD-ALDE după aflarea numelui premierului PSD, a declarat liderul grupului UDMR din Camera Deputaţilor, Korodi Attila, potrivit Agerpres.

„Noi am avut o înţelegere că până când nu cunoaştem persoana premierului nu vom semna protocolul de colaborare în Parlament. După ce am fost informaţi despre persoana premierului ne-am consultat între colegi şi, conform mandatului care a fost dat de grup, astăzi vom semna protocolul de colaborare PSD-ALDE”, a spus Korodi.

Citește mai multe despre ALDE, Alegeri parlamentare, PSD și UDMR pe Libertatea.

Comentarii