Mergi direct la conținut »
EXCLUSIV/ Protocol de grad zero pentru fiul dictatorului Bashar al-Assad în România. ”El a cerut să fie tratat ca un elev normal”
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > EXCLUSIV/ Protocol de grad zero pentru fiul dictatorului Bashar al-Assad în România. ”El a cerut să fie tratat ca un elev normal”

EXCLUSIV/ Protocol de grad zero pentru fiul dictatorului Bashar al-Assad în România. ”El a cerut să fie tratat ca un elev normal”

Hafez al-Assad, în vârstă de 16 ani,  fiul preşedintelui Siriei, va participa, începând de mâine, la Olimpiada Internațională de Matematică, organizată anul acesta la Cluj-Napoca. Potrivit unor surse consultate de Libertatea, fiul lui Bashar al-Assad va beneficia de măsuri de securitate sporite, având în vedere că țara sa se află în plin război, iar tatăl său este considerat de comunitatea internațională ca fiind responsabil de folosirea de arme chimice împotriva populației civile. Vizita acestuia în România a fost confirmată de Valentin Cuibuș, inspectorul general școlar din Cluj. 

De Dragoș Sasu,

Discreție maximă în jurul vizitei lui Hafez al-Assad în România. Autoritățile locale din Cluj nu vor să ofere detalii despre vizita acestuia, iar acelaşi tipar se aplică şi la nivel central. Sursele consultate de jurnaliștii Libertatea susțin că data și ora sosirii acestuia pe teritoriul României sunt informații confidențiale, în contextul în care vizita tânărului de 16 ani ar putea ridica mari probleme de securitate.

Hafez al-Assad la Olimpiada de Matematica din Brazilia

Tot la capitolul secret este și locul unde Hafez al-Assad va fi cazat pe timpul desfășurării competiției. Au fost însă infirmate zvonurile conform cărora ar fi fost închiriat un hotel întreg pentru acesta. Cel mai probabil, Sala Polivalentă din Cluj, locul unde se va desfășura evenimentul, se va transforma, pentru câteva zile, într-o loc foarte bine păzit.

Valentin Cuibuș, inspectorul general școlar din Cluj, a confirmat că Hafez al-Assad este unul dintre cei 615 elevi veniți în România pentru Olimpiada Internațională de Matematică. Acesta a precizat că, în afară de măsurile speciale de securitate luate în situația unor astfel de vizite, fiul președintelui Siriei va fi tratat la fel ca ceilalți elevi, fiind inclus în programele pregătite de organizatori. 

”A și cerut să fie tratat ca un elev normal. Sunt chestiuni de protocol. Nu ne-a încurcat în niciun fel venirea lui ”, spune inspectorul general școlar.

Substanța care a ucis 3 persoane din Timișoara! Ce se întâmplă în organism atunci când e inhalată
Recomandări

Substanța care a ucis 3 persoane din Timișoara! Ce se întâmplă în organism atunci când e inhalată

Organizatorii au pregătit pentru elevi excursii la Salina Turda și la Alba Iulia. Matematicianul Ciprian Manolescu, românul care a câștigat trei medalii consecutive la trei Olimpiade Internaționale de Matematică, va susțin o conferință la Cluj pentru participanți

Persoane din comunitatea siriană din  România au dezvăluit că vizita lui Hafez al-Assad în România nu trebuie privită cu suspiciune. Fiul președintelui Siriei este pasionat de matematică și a participat la mai multe olimpiade desfășurate la nivel internațional. În anii trecuți, nu a reușit să ocupe un loc fruntaș. De exemplu, la Olimpiada din Brazilia, a primit doar un certificat de apreciere. Sursa citată spune că Hafez al-Assad vede în competiția din România o oportunitate de a-și lua revanșa și de a ocupa un loc în primii trei, dacă nu chiar să fie primul din lotul Siriei.

Cea de-a 59-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Matematică va avea loc la Cluj-Napoca, în perioada 3 – 14 iulie. Organizatorii spun că este cel mai important eveniment internațional organizat în România de Centenar. Pe lângă elevii care participă la competiția din 9-10 iulie, au mai venit la Cluj alte câteva sute de delegați din peste 110 țări.

OMV Petrom a oferit burse unor elevi din Moreni! Ce a făcut liceul cu banii
Recomandări

OMV Petrom a oferit burse unor elevi din Moreni! Ce a făcut liceul cu banii

Organizatorii au închiriat opt hoteluri pentru cazarea tuturor invitaților. 

Ambasada României în Siria, legătura dintre Uniunea Europenă şi regimul Assad

Diplomații români  au rămas pe baricade în Siria, țară care se află în război de peste șapte ani. Ambasada României de la Damasc este printre puținele reprezentanțe diplomatice complet funcționale din această țară şi singura din Uniunea Europeană. Opt ţări au cerut României să le reprezinte interesele în Siria, printre care şi Franța, stat care a făcut parte, alături de Statele Unite şi Marea Britanie, din operațiunea de bombardare a Siriei, ca răspuns la folosirea armelor chimice.

Bashar al-Assad, vizita oficiala în Romania (noiembrie 2010)

Firma unui mason cu studii la Academia SRI vinde spitalelor românești roboți cu 150.000 de euro bucata, care au ca preț de intrare 65.000 de euro!
Recomandări

Firma unui mason cu studii la Academia SRI vinde spitalelor românești roboți cu 150.000 de euro bucata, care au ca preț de intrare 65.000 de euro!

România a avut dintotdeauna legături strânse cu Siria. Potrivit Ministerului Afacerilor Externe, “au fost stabilite relații diplomatice cu Siria la nivel de legație la 9 august 1955, pe care le-a ridicat la nivel de ambasadă în anul 1957′.

Mii de studenți sirieni au absolvit universitățile din București, Iași, Cluj sau Timișoara, chiar și după 1989. În același timp, relațiile dintre serviciile secrete ale celor două ţări au fost strânse în perioada comunistă. O parte dintre ofițerii sirieni au fost pregătiți de Securitatea lui Nicolae Ceaușescu, unul dintre prietenii apropiați ai lui Hafez al-Assad, președinte al Siriei în perioada  – , tatăl lui Bashar al-Assad.


CITEŞTE ŞI

Ceaușescu voia să facă pace între Israel și Palestina, ca să ia Premiul Nobel pentru Pace

Close
Închide
  Close