MENIU CAUTĂ
13 Ian. 2018 20:39

Tide pod challenge – provocarea periculoasă de pe internet: adolescenții mușcă din capsulele cu detergent

Distribuie

O provocare periculoasă numită Tide pod challenge a început să circule pe internet, iar specialiștii lansează avertismente în acest sens. Mai mulți adolescenți s-au filmat în timp ce înghit... capsule cu detergent, un gest care poate să aibă urmări grave asupra sănătății, notează The Telegraph.

Provocarea Tide pod challenge a început să circule pe rețelele de socializare în ultimul an. Mai mulți adolescenți s-au filmat în timp ce mușcă din capsulele cu detergent, iar unele înregistrări au strâns peste 100.000 de vizualizări, înainte să fie șterse de Youtube.

Potrivit autorităților americane, în primele două săptămâni ale acestui an, numărul cazurilor în care oamenii au avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce au consumat detergent.

„Adolescenții încearcă să fie amuzanți și se pun în situații periculoase, ingerând substanțe toxice”, a spus un reprezentant de la instituția responsabilă de protecția consumatorului.

Prima mențiune a acestei provocări  Tide pod challenge a apărut pe Youtube în iunie 2014, în timp ce site-ul de satiră The Onion a scris un material în acest sens, în 2015. În martie 2017, o înregisterare numită „nu mâncați capsulele cu detergent” a avut peste trei milioane de vizualizări.

Acum, însă, au început să apară înregistrări în care oamenii fac fix acest lucru. Toate sunt îndepărtate de Youtube, căci nu respectă regulamentul platformei.

Opt persoane au murit, în Statele Unite, după ce au mâncat capsule cu detergent, în perioada 2012-2017 – șase persoane care suferă de demență și doi copii. În ciuda acestor cazuri, sunt oameni dornici să muște din capsulă.

Astfel, toxicologii avertizează că acest gest poate provoca arsuri la nivelul gurii, buzelor, traheei și a esofagului. În plus, poate provoca probleme la nivelul sistemului nervos central.


Citește și: Când iese din 'Las Fierbinți', Văncică alias Celentano e …critic de teatru. 'Mă enervează Florin Piersic jr!'!


Loading...
Comentarii