MENIU CAUTĂ
, de Valentina Postelnicu

Strategia PSD pentru moțiunea de cenzură: Parlamentarii vor fi prezenți în sală, dar nu vor vota. Dăncilă: „Eu nu pot decât să fiu de acord cu această poziție”

Distribuie

Social-democraţii au decis, marţi, în şedinţa grupurilor reunite, la care a participat şi premierul Viorica Dăncilă, să nu îşi exprime votul la moţiunea de cenzură, dar să stea în sală pentru a asigura cvorumul.

UPDATE ora 17.00 Premierul Viorica Dăncilă a precizat, după şedinţa care a durat peste două ore, că toţi parlamentarii PSD se vor afla în sală, pentru a asigura cvorumul, dar nu vor vota.

„Cu toții aveam aceeași opinie ca acest guvern trebuie să continue guvernarea. Parlamentarii vor asigura cvorumul, dar nu vor vota. Eu nu pot decât să fiu de acord cu această poziție”, a spus Dăncilă, la Parlament.

Propunerea a fost adoptată în unanimitate de parlamentarii PSD. Liderii PSD se asigură, astfel, că nu va exista nicio trădare în interiorul partidului, astfel că nu vor da şansa senatorilor şi deputaţilor partidului să se exprime, la moţiune.

Moţiunea de cenzură se va depune cel mai probabil miercuri, în Parlament. Senatoarea Alina Gorghiu a declarat, marţi, că încă se poartă discuţii cu toate grupurile din Opoziţie, iar acest demers va fi făcut pentru că este un drept constituţional.


Comentarii