În acest moment, le lipsesc două voturi pentru a nu depinde de alte partide. Împreună, PSD (144 deputați după mișcarea anunțată luni) – și ALDE (19 deputați) au acum 163 de deputați, în timp ce majoritatea de jumătate plus unu din Camera Deputaților, necesară pentru trecerea unor legi organice și pentru cvorum de vot final este de 165 de voturi.

Dar, de cele mai multe ori, alături de PSD și ALDE (Partidul Alianța Liberalilor și Democraților) au votat cei de la UDMR, dar și o parte dintre deputații minorităților naționale. UDMR și coaliția PSD-ALDE au un protocol de colaborare parlamentară valabil până în anul 2020.

PSD si-ar fi asigurat o majoritate neoficială prin negocierea cu o serie de parlamentari ai Partidului Mișcarea Populară (PMP), potrivit unor surse politice citate de HotNews.ro.

Cei patru deputați care și-au anunțat luni, 3 decembrie, plecarea la Partidul Pro România, condus de fostul premier și lider PSD Victor Ponta, sunt Mihai Valentin Popa, Mihai Mohaci, Ion Spânu şi Ion Mocioalcă, acesta din urmă fiind lider al PSD Caraș-Severin, considerat unul dintre „baronii” social-democrați, precizează sursa citată.

În schimb, la Senat, cei de la PSD și ALDE au împreună 73 senatori, iar majoritatea este de 69.

Liderul deputaţilor PSD: Majoritatea PSD-ALDE va rezista

Liderul deputaţilor PSD Daniel Suciu a declarat, tot astăzi, că Alianța PSD-ALDE încă are majoritate parlamentară, amintind de protocolul de colaborare cu UDMR.

Întrebat de motivele pentru care cei patru deputaţi au plecat din PSD, acesta a precizat că plecările acestora vin în contextul relaţiei de pietenie cu fondatorul Pro România, Victor Ponta.

„Domnul Mocioalcă a avut şi are o relaţie extrem de apropiată cu domnul Victor Ponta, dacă nu mă înşel, îi leagă şi o relaţie de rudenie. Oarecum, ne aşteptam la acest lucru. Dl. Spânu este coleg şi prieten cu dl. Mocioalcă. prin urmare, alegerea a fost naturală. Iar chestiunile care ţin de discuţiile care au loc în anumite filiale au loc aici în Camera Deputaţilor. De cei doi din Braşov mă referam că discuţiile sunt la nivelul filialelor. (…) Veţi vedea că această majoritate parlamentară va rezista, va funcţiona, nu va da greş”, a explicat Daniel Suciu, citat de Mediafax.

FOTO main – Facebook.com

Liderul deputaților PSD, Daniel Suciu

Liderul deputaților PSD, Daniel Suciu (FOTO: cdep.ro)


Citește și… Comisarul Gărzii de Mediu Iași care a lovit-o pe Ana și-a schimbat declarația și dă vina pe fata de 18 ani paralizată: „Nu a traversat pe trecerea de pietoni!”


Urmărește-ne pe Google News