MENIU CAUTĂ
12 Feb. 2018 15:18 , de Valentina Postelnicu

PSD așteaptă propuneri de la Guvern privind comasarea sau restructurarea unor instituții; Dăncilă: Nu am discutat!

Distribuie

PSD așteaptă propuneri de la Guvern, privind comasarea sau restructurarea unor instituții de stat. Anunțul a fost făcut luni, la sediul partidului, de către președintele formațiunii, Liviu Dragnea. Premierul Viorica Dăncilă spune, însă, că nu a avut loc nicio discuție pe această temă și nu are legătură cu evaluarea secretarilor de stat, care se va produce la Comitetul Executiv Național de miercuri. Dragnea a dat asigurări că nu vor exista ”execuții” în cadrul ședinței.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a precizat, întrebat despre restructurarea sau comasarea unor instituţii, că aşteaptă de la Guvern să vină cu aceste propuneri.

Potrivit acestuia, ședința CExN de miercuri va avea ca principal punct la ordinea de zi încheierea discuţiei despre evaluarea secretarilor de stat care sunt acum în funcţie.

Premierul Viorica Dăncilă a precizat,  la rândul ei, că nu a vorbit încă despre comasări sau restructurări ale unor instituţii sau agenţii guvernamentale, în perspectiva evaluării pe care Executivul o va face la nivelul secretarilor de stat.

'Nu am vorbit de această comasare, nu am făcut nicio declaraţie legată de comasare. Ca să vorbim de comasare trebuie înainte să avem discuţii, să vedem ce implică acest lucru, să vedem criteriile pe care facem comasarea, să vorbim de criterii de performanţă, de indicatori calitativi', a spus Dăncilă.

Întrebată dacă evaluarea secretarilor de stat are în vedere acest lucru, Dăncilă a negat și a menționat că a avut întâlniri cu miniştri, a văzut situaţia din fiecare minister în parte și a stabilit un program de lucru bazat pe date de execuţie a punctelor din programul de guvernare.

'Nu am vorbit încă despre acest lucru. Înainte de a lua o decizie trebuie o analiză atentă. Când terminăm analiza, venim cu concluziile necesare', a  mai spus Dăncilă, la sediul PSD.

La Comitetul Executiv național de miercuri nu vor exista sancțiuni sau execuții, a dat asigurări Liviu Dragnea.

El a precizat că nu va exista un vot în CExN de miercuri în care să se propună sancţionarea unor membri de partid.

„Da, eu exclud această variantă, sub nicio formă eu nu voi propune, şi dacă cineva va propune voi încerca să uzez de influenţa mea în CExN să nu se ajungă la asta”, a completat preşedintele PSD.

Citește și: FOTO | Cine a fost femeia pe care Elena Ceaușescu a urât-o cel mai mult. 'Îi spunea soţului meu: ‘Lasă, dragă, o să moară’'

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop marți 22 ianuarie 2019. Balanțele au parte de o șansă nesperată
Loading...
Comentarii