Mergi direct la conținut »
PSD crede că leul e atacat de inteligența artificială

Partidul Social Democrat (PSD), aflat la guvernare, consideră că declinul din ultima perioadă al leului este provocat de un atac speculativ realizat cu ajutorul inteligenței artificiale.

De Daniel Ionașcu,

Într-o postare de pe Facebook, reprezentanții PSD aduc o serie de ”argumente”, la care au atașat o fotografie cu un robot care mitraliază o monedă de 50 de bani.

Iată postarea de pe rețeaua de socializare:

„DACĂ NU EXISTĂ CAUZE NATURALE, ATUNCI CREȘTEREA EURO NU POATE FI DECÂT ARTIFICIALĂ. Dacă investițiile străine au crescut și au adus mai mulți euro în țară, dacă s-au absorbit mai multe fonduri europene care au adus mai mulți euro în România, dacă au plecat mai puțini români din țară și au scos mai puțini euro, dacă importurile nu au crescut și nu a fost nevoie de mai multă valută…dacă în jurul României euro scade… atunci creșterea euro este artificială! Ce face BNR care are obligația să supravegheze sistemul bancar și să asigure stabilitatea cursului de schimb?”

Minciună sfruntată

Problema este că importurile României sunt cu 13 miliarde de euro mai mari decât exporturile, adică fix invers față de ce se spune în postarea PSD.

Alături de introducerea noilor taxe la finalul anului 2018, aceasta este dată de către analiștii economici drept principala cauză a deprecierii leului.

Recorduri negative ale leului

Reamintim, vineri euro a depășit 4,76 de lei la cursul Băncii Naționale a României (BNR), un nou minim istoric.

În ultima lună, leul a înregistrat mai multe minime istorice.

Creșterea euro se traduce prin rate mai mari pentru cei cu credite în euro și cheltuieli mai mari pentru cei cu chirii și abonamente de telefonie, acestea fiind tot în euro.

De asemenea, creșterea euro înseamnă scumpirea mâncării care este importată din zona euro. România importă mai bine de 50% din alimentele consumate anual.

Close
Închide
  Close