De Valentina Postelnicu, Sorin Cioponea (foto),

UPDATE ora 16.40 Viorica Dăncilă a fost votată, oficial, în Comitetul Execut Naţional, candidatul PSD la alegerile prezidenţiale.

S-au înregistrat două voturi „împotrivă”, după câteva ore de discuţii contradictorii între liderii partidului.

Cei care au votat împotrivă au fost Paul Stănescu şi Dumitru Buzatu, la fel ca şi în Biroul Permanent Naţional.

Paul Stănescu, atac la Dăncilă: „Comanda partidului este în altă parte!”

Lidera PSD a primit o lovitură din partea lui Paul Stănescu, care a afirmat, potrivit unor surse, că „în partid, comanda este în altă parte”.

„Ca să spui că telecomanda partidului este în altă parte, îmi răneşte un sentiment”, ar fi răspuns premierul României, Dăncilă adăugând că se lasă la decizia CExN, să decidă ce e mai bine pentru partid.

Dăncilă s-a plâns că, în perioada când Liviu Dragnea era preşedinte al PSD, a fost izolată în Guvern. „Nu am avut voie sa fac nimic, timp de 6 luni”, a spus ea, afirmând că nu a fost lăsată să ia nicio decizie şi îi era interzis şi să vorbească cu ceilalţi colegi. „Se plăteau bani de la partid ca să fiu atacată de televiziuni”, a acuzat Dăncilă.

Reacția lui CTP, după ce PSD a distribuit o fotografie falsă
Recomandări

Reacția lui CTP, după ce PSD a distribuit o fotografie falsă


Dăncilă, ultimatum pentru Tăriceanu, până în 3 august. PSD, dispus să semneze un acord cu ALDE, în schimbul susţinerii la prezidenţiale

UPDATE ora 13.50 Preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, speră încă într-o susţinere din partea partenerilor de la ALDE şi i-a dat un termen limită liderului ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, pentru a se decide, până la Congresul PSD din 3 august.

Aceasta urmează să se întâlnească, din nou, cu Tăriceanu, pentru o susţinere a candidatului PSD, atât în turul 1 cât şi în turul 2.

Cele două partide ar urma să semneze un acord, în acest sens, dacă liderul ALDE va fi de acord cu susţinerea PSD, au precizat surse din partid.

Paul Stănescu a votat împotriva Vioricăi Dăncilă

UPDATE ora 12.30: Președinta PSD Viorica Dăncilă a fost votată în Biroul Permanent Național pentru a fi desemnată candidata partidului la alegerile prezidențiale, cu două voturi împotrivă, care a venit din partea lui Paul Stănescu şi Dumitru Buzatu.

Acum, urmează validarea candidaturii sale în Comitetul Executiv Național.

Intervenţia jandarmilor la protestele din 10 august. Decizia oficială privind raportul
Recomandări

Intervenţia jandarmilor la protestele din 10 august. Decizia oficială privind raportul

UPDATE ora 12.00 Primarul Capitalei, vicepreşedintele PSD Gabriela Firea a anunţat, marţi, înainte de Biroul permanent Naţional, că se va supune deciziei partidului, dacă se va decide că nu trebuie să candideze la alegerile prezidenţiale.

În şedinţa BPN, aceasta a renunţat la candidatură, în urma unei discuţii cu liderii partidului.

Mihai Fifor şi Eugen Teodorovici, care au fost aleşi, alături de Viorica Dăncilă, în conducerea centrală a partidului, şi-au anunţat retragerea din cursa internă şi îşi vor declara susţinerea pentru Viorica Dăncilă.

În cursă au mai rămas Liviu Pleşoianu şi Şerban Nicolae, dar şansele ca aceştia să fie nominalizaţi sunt minime, în acest moment.

Elevele din Constanța, abuzate și în Italia: “A luat o rangă de metal și a început să dea cu ea.” “M-am dezbrăcat. Eram foarte rușinoasă”
Recomandări

Elevele din Constanța, abuzate și în Italia: “A luat o rangă de metal și a început să dea cu ea.” “M-am dezbrăcat. Eram foarte rușinoasă”

Viorica Dăncilă a făcut un turneu, deja, în organizaţiile judeţene, şi se bucură de susţinerea mai multor lideri din ţară.

Acesteia i se va opune, însă, Gabriela Firea, care, deşi nu a fost măsurată în sondajele interne, a anunţat că doreşte să intre în cursa pentru Palatul Cotroceni.

Liderii PSD vor să încheie cât mai repede subiectul prezidenţiabilului, astfel că votul de marţi va fi decisiv. Ulterior, în Congresul din 3 august, va fi doar o validare formală a candidatului.

Unii lideri sunt nemulţumiţi de acest lucru şi ar dori o competiţie adevărată, cu mai multe candidaturi, la Congres.

Deja, cei din aripa Dăncilă spun că este nevoie ca decizia să se ia cât mai repede. De altfel, negocierile de luni, cu cei de la ALDE şi Pro România, au fost un eşec total, în condiţiile în care PSD doreşte să meargă cu un candidat propriu la alegerile prezidenţiale.

Gabriela Firea ar putea cere un vot secret, în Comitetul Executiv Naţional, pentru ca liderii din filiale să nu simtă presiune la vot.

Aceasta spune că Viorica Dăncilă nu are forţa de a duce partidul în turul doi şi este o obligaţie, pentru ea, să candideze.

Pe de altă parte, multe voci din partid afirmă că preşedintele PSD trebuie să fie cel care îşi asumă această candidatură.

Citeşte şi:

Dăncilă este o bucurie pentru PNL și USR-PLUS și o insultă pentru votanții PSD

Liberalii îl prezintă pe Klaus Iohannis prezidenţiabil pe 8 august, la Romexpo

Ilie Dumitrescu a recunoscut aventura cu soția unui polițist: "Omul m-a sunat și mi-a spus..."
GSP.RO

Ilie Dumitrescu a recunoscut aventura cu soția unui polițist: "Omul m-a sunat și mi-a spus..."

Horoscop 14 noiembrie 2019. Săgetătorii au nevoie de răbdare
HOROSCOP

Horoscop 14 noiembrie 2019. Săgetătorii au nevoie de răbdare