Mergi direct la conținut »
PSD nu mai vrea ca premierul să ceară avize de la servicii
Politică Libertatea > Ştiri > Politică

PSD nu mai vrea ca premierul să ceară avize de la serviciile de informații pentru miniștri

De Valentina Postelnicu, . Ultimul update Vineri, 19 ianuarie 2018, 13:03

CExN al PSD a decis, la ultima şedinţă, în care s-a decis nominalizarea Vioricăi Dăncilă pentru a conduce Executivul, ca viitorul premier să nu mai solicite avize de la serviciile de informaţii pentru miniştri. Nu este prima dată când liderii PSD critică serviciile secrete din România. Decizia luată de PSD înseamnă că, la nominalizarea noilor miniștri, aceștia nu vor mai trece prin filtrul verificării CV-ului și a activității acestora de către servicii, astfel că eventuale vulnerabilități nu vor mai ajunge la premier, atunci când va numi persoanele respective.

Ad placeholder

„Comitetul Executiv a decis ca primul-ministru să nu mai ceară niciun aviz pentru niciun ministru”, a afirmat Ecaterina Andronescu, vicepreşedintele Partidului Social Democrat, la TVR 1.

Ultima ședință a Comitetului Executiv Național a fost cea în care liderii PSD au decis să o nominalizeze pe Viorica Dăncilă pentru șefia Executivului.

După retragerea sprijinului politic lui Mihai Tudose, liderul PSD Liviu Dragnea vorbea despre ”un personaj veninos dintr-o instituție publică”, care ar fi vinovat de criza din PSD.

Ulterior, secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, a dezvăluit cine este ”personajul veninos”  menționat luni seara de liderul partidului, Liviu Dragnea, care a spus, fără a-l nominaliza, că este dintr-o ”instituiție” și că ”a făcut și face mult rău”.

„Personajul veninos este omnul Pahonțu, despre care a mai vorbit Liviu Dragnea și anul trecut. Se vor lămuri care este rolul domnului Pahonțu și al altora dimprejurul lui în politica noastră din România și cum e cu mesagerii care sunt trimiși cu promisiuni pentru unii și pentru alții că ajung miniștri și care sunt ordinele pe care le dau. Foarte mulți dintre colegii noștri aflați în guvern și aflați în funcții importante sunt loviți de acest tip de mesaj și de mesagerii veniți cu diferite ordine. În România sunt o sumedenie de oameni care dețin funcții importante și folosesc acele instituții, subordonații și banii de la buget pentru acele instituții în interes propriu sau al unui grup pe care noi l-am numit statul paralel. Domnul Pahonțu este unul dintre capii celor care conduc. Mesagerii sunt sub domnul Pahonțu. Domnul Pahonțu, cum spune domnul Dragnea, este un sforar principal, care decide”, a declarat, la Digi FM, Codrin Ștefănescu.

Ad placeholder

Citește și: VIDEO | Interviu cu Thomas K. Yazdgerdi, emisarul special al Statelor Unite pentru Holocaust. Extremismul câştigă teren în Europa

Ad placeholder
„The Mountain” din Game of Thrones are 2.05 metri. Superba lui soție e mult mai mică, nu-i ajunge nici până la umăr și arată așa
PARTENERI - GSP.RO
„The Mountain” din Game of Thrones are 2.05 metri. Superba lui soție e mult mai mică, nu-i ajunge nici până la umăr și arată așa
Horoscop 6 iulie 2020. Taurii sunt cuprinși de o stare de agitație care va fi greu de domolit
HOROSCOP
Horoscop 6 iulie 2020. Taurii sunt cuprinși de o stare de agitație care va fi greu de domolit
Parteneri
 
Ad placeholder
Parteneri
Parteneri
Close
Închide
  Close