MENIU CAUTĂ
, de Valentina Postelnicu

PSD nu renunță la amnistia penală; Dragnea îi cere lui Tudorel Toader să se hotărască!

Distribuie

PSD nu renunță la amnistia penală; Dragnea a transmis că Ministrul Tudorel Toader să se hotărască, să finalizeze propunerile de acte normative și a arătat că aceste ”drame” care s-au întâmplat din cauza protocoalelor ilegale din justiție nu reprezintă o ”iuluzie juridică”. 

”Îdeea amnistiei nu este o iluzie juridică, ca să discutăm tranșant. Se discută despre un pachet de soluții să se repare toate nenorocire generate de implicarea serviciilor în justiție și a procurorilor în instanțe și aplicarea acestor protocoale secrete. Și asta sta i s-a cerut, Guvernului, premierului și ministrului de justiție, să se găsească soluțiile pentru ca efectele acestor protocoale nenorocite să fie șterse. Nu trebuie să o mai lungească lung, nu e amnistie, în regulă”, a spus el.

Liviu Dragnea i-a transmis un mesaj și ministrului Tudorel Toader.

”Eu cred că la un moment dat trebuie să se hotărască, să finalizeze propunerea, propunerile de acte normative, pentru că avem și noi în Parlament, la Camera Deputaților, Ordonanța 6, celebra, care le-a dat puteri de cercetare penală ofițerilor SRI, ordonanță dată de domna Prună”, a afirmat el.

Dragnea a continuat: ”Pentru mine, aceste drame nu reprezintă o iluzie juridică, ci sunt obiectivele pe care PSD și le-a asumat în campania electorală. Nu vom ceda, și vom merge înainte”, a spus el.

Amnistia penală a apărut ca subiect în prim-plan, într-un mod inedit, prin vocea fostului procuror federal și fost primar al orașului New York, Rudolph Giuliani, care a arătat, în scrisoarea deschisă adresată oficialilor români, despre nevoia îndreptării abuzurilor din justiție, printr-o amnistie penală.

Imediat ce scrisoarea a devenit publică, a apărut întrebarea în ce calitate a trimis-o Giuliani, el fiind acum avocatul personal al lui Donald Trump, fără a avea o altă funcție în administrația americană.

Citește mai multe despre Tudorel Toader și justitie pe Libertatea.

Comentarii