Mergi direct la conținut »
Adriana Nedelea LA FIX | Psihiatrul Gabriel Diaconu, despre cazul managerului de la Socola, Gabriel Oprişanu:
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Adriana Nedelea LA FIX | Psihiatrul Gabriel Diaconu, despre cazul managerului de la Socola, Gabriel Oprişanu: "Este inuman să te porti așa cu angajații, e un comportament abuziv"

Adriana Nedelea LA FIX | Psihiatrul Gabriel Diaconu, despre cazul managerului de la Socola, Gabriel Oprişanu: „Este inuman să te porti așa cu angajații, e un comportament abuziv”

Psihiatrul Gabriel Diaconu a vorbit astăzi la emisiunea "Adriana Nedelea LA FIX" despre cazul managerului managerului Institutului de Psihiatrie Socola Iaşi, Gabriel Oprişanu, care e acuzat că se comportă agresiv cu angajaţii. "Este inuman să te porti așa cu angajații", e de părere acesta.

De Dragoș Tănase,

„Sunt două lentile critice prin care poti să te uiți la un asftel de moment. Prima este aspectul etic al comportamentului unui manager de spital față de angajații săi. Concluzia este imediată, aceea că e lipsit de etică”, a spus el.

Este un comportament inacceptabil și, drept urmare, persoana trebuie să suporte consecințele, pentru că este este un comportament abuziv!

Psihiatrul Gabriel Diaconu:

„A doua lentilă critică, mai subtilă, care trebuie raportată și la profilul psihologic. Trebuie sa vedem cum se comportă anumiți angajați ai statului la locul de muncă”, a declarat medicul psihiatru Gabriel Diaconu.

„Din păcate, nu este o excepție. Au existat diverse scandaluri în concursurile de angajare pentru manageri”, a mai spus el.

Diaconu a mai spus că acești oameni există în sistem în urma a doi factori, politic, dar și cel al complicității oamenilor din sistem, inclusiv a cadrelor medicale, care fac „bisericuțe” și „gășcuțe” din care trăiesc.

„Este o pată pe etica medicală. Medicii ajung, din când în când, avertizori de integritate. Este inuman să te porti așa cu angajații și nici nu ar trebui sa fie admiși în sistem”, spune Diaconu, despre cazul lui Gabriel Oprișanu.

„Și ticăloșia poate fi legiferată, la un moment dat, dacă legea e strâmbă. Nu poți să oferi sănătate oamenilor, cu un sistem bolnav, metastatic”, a adăugat el.

Raed Arafat, anunț îngrijorător despre extinderea coronavirusului în Europa
Recomandări

Raed Arafat, anunț îngrijorător despre extinderea coronavirusului în Europa

 

O asistentă a fost agresată verbal de managerul de la „Socola”, care i-a spus „Rade-o de aici!” pe un ton foarte virulent, iar femeia a depus plângere la Poliție, a notat Ziarul de Iași.

Momentul a fost filmat și a fost postat pe Facebook de asistenta Lola Mitrică. Ea este una dintre semnatarele scrisorii prin care s-a cerut demiterea lui Oprișanu.

Gabriel Oprişanu, managerul Institutului de Psihiatrie Socola Iaşi

Pe imagini se vede cum managerul agresiv cu o femeie care a intrat să îi ceară managerului nişte tabele legate de repartiţia asistenţilor pe secţii, iar după câteva întrebări, managerul a devenit agresiv.

Acesta a dat-o afară din birou și a folosit un limbaj deplasat.

Criză de râs într-o emisiune în care se vorbea despre cancer

Gabriel Oprișanu nu este la primul moment în care a devenit „celebru”. Invitat la un post local de televiziune, în 2008, Gabriel Oprișanu a izbucnit într-o criză de râs, deși subiectul discuției era unul foarte delicat: cancerul.

„E un moment care nu îmi face cinste. Eram la una dintre primele apariții publice, aveam emoții foarte mari, unul dintre cameramani a făcut o glumă și toată lumea a izbucnit în râs.

Și eu, și moderatorul emisiunii am încercat să ne stăpânim, dar nu reușeam”, a povestit, anul trecut, Gabriel Oprișanu, pentru Libertatea.

Close
Închide
  Close