Mai toate tipurile de business au nevoie de o sursă de curent electric disponibilă atunci când reţeaua nu mai furnizează energie. O cafenea, un spaţiu de birouri, un magazin de haine sau scule de pescuit, o frizerie sau chiar o clinică veterinară – acestea sunt doar câteva exemple de business-uri unde ai nevoie constant de curent. Însă, în orice domeniu ai activa, o pană de curent îţi poate cauza daune de dimensiuni mici sau mari.

Dacă ai o întreprindere mică sau mijlocie, atunci alegerea unui generator pe benzină pare mai la îndemână –şi este – datorită caracteristicilor produsului. Hai să vedem care sunt criteriile care îţi pot influenţa şi furniza decizia de cumpărare.

Puterea generatorului pe benzină

Primul criteriu pe care ar trebui să îl iei în calcul este puterea furnizată de generator, adică exact puterea consumatorilor ce vor fi alimentaţi. Aflând puterea generatorului pe benzină, vei şti şi dimensiunea sa – un criteriu luat în calcul greşit de mulţi clienţi, deoarece este unul implicit, nu ales.

Determinarea consumului de curent reprezintă un calcul oarecum mai complex, pentru că există două tipuri de consumatori:

  • Inductivi: Consum mare la pornire.
  • Rezistivi: Consum constant.

Tensiunea generatorului

Pentru consum mare dat de business-uri, generatorul electric trifazat (230 şi 400 volţi) este recomandat. Totuşi, ai nevoie de un generator monofazat pentru consumatori trifazaţi. De ce? Astfel te asiguri că puterea nu va fi distribuită pe trei faze.

Filmul descinderii polițiștilor în casa soției politicianului PNL asociat cu clanurile interlope. Adevăratele imagini
Recomandări

Filmul descinderii polițiștilor în casa soției politicianului PNL asociat cu clanurile interlope. Adevăratele imagini

 

Generatorul monofazat are 230 volţi.

Programul de lucru

Generatorul pe benzină este perfect pentru regimulde lucru de 8-10 ore. Acesta vine la un preţ accesibil, în timp ce generatorul pe motorină are un preţ ridicat, pe care îl poţi amortiza prin utilizări de peste 12 ore pe zi.

Autonomia generatorului pe benzină

Aceasta este determinată de durata de funcţionare necesară. Dacă achiziţionezi generatorul în regim de urgenţă, atunci poţi opta pentru o autonomie mai mică. Însă, pentru un consum des, îţi recomandăm unul cu o autonomie mare.

Pe Endress Generatoare poţi găsi ambele opţiuni – autonomii fie de 5,2 ore, fie de 9 ore.

Ce elemente nu contează atât de mult

  • Preţul generatorului nu este un criteriu de decizie, deoarece este dat de toate caracteristicile de mai sus. Aşadar, îţi poţi lua o marjă de costuri, însă nu este recomandat să decizi în funcţie de acestea.
  • Carcasa nu este un criteriu, deoarece este determinată de tipul generatorului şi regimul de funcţionare. Generatoarele pentru interior au carcase ce economisesc spaţiu, în timp ce cele exterioare sunt asigurate împotriva intemperiilor.

Unde cauţi generatoare de curent?

Alege o sursă de generatoare de curent profesională, alături de care poţi beneficia şi de avantaje post-achiziţie. Două dintre acestea sunt service-ul şi mentenanţa, dar şi posibilitatea de a achiziţiona piese de schimb.

Producatorii de generatoare precum Endress Generatoare îţi oferă astfel de servicii care te asigură că nu rămâi în pană de curent, atunci când este deja una şi nu îţi doreşti şi mai multe probleme, ci soluţii.

Ce faceau in castel Ilie Năstase si Albert de Monaco. Prințul mereu ii spunea: «Dacă află tata, ne omoară pe amândoi!»
GSP.RO

Ce faceau in castel Ilie Năstase si Albert de Monaco. Prințul mereu ii spunea: «Dacă află tata, ne omoară pe amândoi!»

Horoscop 17 februarie 2020. Scorpionii se focusează pe sfera sentimentală
HOROSCOP

Horoscop 17 februarie 2020. Scorpionii se focusează pe sfera sentimentală