Mergi direct la conținut »
Fugarul Puiu Popoviciu este apărat de un fost șef FBI: Condamnarea nu este susținută de fapte
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Fugarul Puiu Popoviciu este apărat de un fost șef FBI: Condamnarea nu este susținută de fapte

Fugarul Puiu Popoviciu este apărat de un fost șef FBI: Condamnarea nu este susținută de fapte

Puiu Popoviciu este apărat de un fost șef FBI, Louis J. Freeh, un foarte puternic avocat american, fost judecător și director al FBI în perioada 1993-2001. Freeh, a transmis un comunicat de presă în care îi ia apărarea omului de afaceri Puiu Popoviciu, condamnat la șapte ani de închisoare.

Louis J. Freeh, scrie în comunicatul publicat pe un site din Statele Unite că omul de afaceri Gabriel Popoviciu este nevinovat și se arată profund dezamăgit de decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție din România.

Fostul director FBI, nu spune că ar fi reprezentantul omului de afaceri ci că a fost desemnat să conducă o analiză independentă a condamnării lui Popoviciu de către Curtea de Apel. În comunicat nu se precizează cine anume l-a desemnat să efectueze această anchetă și dacă îl reprezintă în vreun fel pe milionarul român.

Redăm în continuare comunicatul de presă dat de Freeh, după cum acesta a apărut pe prnewswire.com.

”Sunt profund dezamăgit de recenta decizie a Înaltei Curți de Casație și Justiție a României de a afirma condamnarea penală a omului de afaceri român Gabriel Popoviciu și a-l condamna la șapte ani de închisoare. Această decizie și condamnarea nu sunt susținute nici de fapte, nici de lege.

În iulie 2016, am fost desemnat să efectuez o revizuire independentă a condamnării domnului Popoviciu în fața Curții de Apel din România. Am efectuat această revizuire cu ajutorul unei echipe de procurori federali experimentați și foști agenți speciali ai FBI, dintre care unul vorbind fluent limba română.

Un stomatolog pasionat de medicina de urgenţă îi ia apărarea lui Raed Arafat. “Sunt alţi şefi mai mici care trebuie să răspundă”
Recomandări

Un stomatolog pasionat de medicina de urgenţă îi ia apărarea lui Raed Arafat. “Sunt alţi şefi mai mici care trebuie să răspundă”

Echipa noastră a analizat temeinic dovezile prezentate împotriva domnului Popoviciu la proces, inclusiv documente și înregistrări ale conversațiilor sale. Această analiză a indicat numeroase deficiențe de fapt și juridice în cazul împotriva domnului Popoviciu. De exemplu, martorul principal al procuraturii, care a încercat în mod repetat, dar fără succes, să-l facă pe domnul Popoviciu să se incrimineze prin înregistrări secrete, a recunoscut în instanță că nu a fost mituit de domnul Popoviciu – cu presupusa mită, inclusiv două sticle de lichior și articole de promovare(cum ar fi un stilou, un notebook și calendare). Fostul ministru al Educației, precum și alți martori, au mărturisit că terenul Băneasa nu a fost niciodată un bun public și, prin urmare, nu se poate susține acuzația legală de abuz de poziție. Multe alte deficiențe grave de fapt și de drept, incompatibile cu principiile fundamentale ale statului de drept, au fost de asemenea subliniate în raportul meu. Sper că instanțele și autoritățile vor reexamina acest caz și vor decide că justiția și statul de drept semnifică obținerea unui alt rezultat”.

Caz șocant la Spitalul Pașcani: o femeie a fost internată pentru o durere la un picior, dar a fost externată inertă, cu răni deschise, și a murit după două săptămâni!
Recomandări

Caz șocant la Spitalul Pașcani: o femeie a fost internată pentru o durere la un picior, dar a fost externată inertă, cu răni deschise, și a murit după două săptămâni!

Louis J. Freeh a ocupat funcția de avocat adjunct al Statelor Unite ale Americii (Districtul de Sud din New York), judecătorul districtual al Statelor Unite (Districtul de Sud din New York) și a fost al cincilea director al Biroului Federal de Investigații. El este Senior Managing Partner al Freeh Sporkin & Sullivan, LLP și președintele Freeh Group International Solutions, LLC.”


Citește și: Cresc accizele la benzină și motorină. Guvernul vrea ca modificările să fie aplicate de la 1 septembrie


 

Close
Închide
  Close