MENIU CAUTĂ
, de Valentina Postelnicu

Purtătorul de cuvânt al Guvernului confirmă că premierul Dăncilă va avea pază SPP, pe perioada preşedinţiei Consiliului UE

Distribuie

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a confirmat, miercuri, că premierul Viorica Dăncilă va beneficia de protecţie SPP, în perioada în care ţara noastră deţine preşedinţia Consiliului Uniunii Europene.

După ce premierul Viorica Dăncilă a venit, miercuri, la Guvern, însoţită de un ofiţer SPP, purtătorul de cuvânt al Guvernului a confirmat că aceasta beneficiază de pază din partea Serviciului de Protecţie şi Pază.

„Este firesc ca în perioada deţinerii preşedinţiei României la Consiliuul UE premierul să beneficieze de servicii de pază, din motive de protecţie”, a mai spus Nelu Barbu.

Este prima dată când un ofiţer SPP se află în Palatul Victoria, la şedinţa de Guvern.

Acesta a venit alături de premier, la începutul şedinţei Executivului. Prezenţa acestuia este cu atât mai ciudată cu cât premierul Viorica Dăncilă anunţa, la preluarea mandatului, că renunţă la paza SPP.

„Aș vrea să precizez că am transmis SPP încă de luni seară că nu vreau să beneficiez de protecție. Înțeleg că toți miniștrii au aceeași opțiune și am comunicat deja acest lucru. Vom îndeplini formalitățile legale, în acet sens”, a spus Dăncilă, în 2018, în prima şedinţă de Guvern, după ce a devenit prim-ministru.

Citeşte şi: VIDEO | Suflet de camionagiu. Cum păstrezi iubirea când ești căsătorit cu autostrada

 

Citește mai multe despre Nelu Barbu, Guvernul Romaniei, purtator de cuvant și SPP pe Libertatea.

Comentarii