MENIU CAUTĂ
11 Oct. 2018 12:22

Doi astronauți au aterizat de urgență după ce racheta rusă care-i ducea spre Stația Spațială Internațională s-a defectat în zbor

Distribuie

Doi astronauți care se aflau la bordul rachetei Soyuz MS-10, care trebuia să-i ducă pe Stația Spațială Internațională, au aterizat de urgență într-o capsulă de salvare, după ce au apărut probleme cu dispozitivul în timp ce se ridicau de la sol, scrie BBC News.

Presa rusă scrie că cei doi astronauți, unul rus și unul american, sunt în siguranță și viața nu le este pusă în pericol după ce capsula de urgență a rachetei în care se aflau a aterizat în Kazahstan.

Racheta rusă Soyuz MS-10 care îi transporta pe cei doi astronauți spre Stația Spațială Internațională nu a putut ajunge în siguranță la destinație după ce sistemul său de rapel a suferit o defecțiune în momentul lansării.

Lansarea s-a realizat de la cosmodromul Baikonur din Kazahstan, iar la bordul rachetei se aflau astronautul Nick Hague de la NASA și cosmonautul Alexey Ovchinin de la agenția spațială rusă Roscosmos.

Surse citat de agenția rusă Interfax transmis că cei doi astronauți sunt în viață și coordonează aterizarea de urgență.

„Echipajul se întoarce pe Pământ într-un mod de coborâre balistică”, a transmis NASA. „Echipele de căutare și de salvare sunt în aer și se îndreaptă spre locația în care se va realiza aterizarea de urgență a navei spațiale Soyuz care se întoarce pe Pământ purtând doi membri ai echipajului”, se mai arată în mesajul NASA.

Cei doi astronauți urmau să se alăture comandantului expediției 57, Alexander Gerst, de la Agenția Spațială Europeană, Serenei Auón- Chancellor de la NASA și inginerului de zbor de la Roscosmos, Serghei Prokopiev.


Citește și: Respins de femeia pe care o iubea, un bărbat din Timișoara a făcut un gest care i-a adus DIICOT-ul pe cap


Citește mai multe despre nasa, racheta, Rusia și SUA (Statele Unite ale Americii) pe Libertatea.

Comentarii