MENIU CAUTĂ
10 Iun. 2016 15:30

UPDATE / RADET: Furnizarea apei calde ar putea fi reluată integral sâmbătă dimineaţă | Harta avariei

Distribuie

UPDATE ora 15.30. RADET a informat vineri că furnizarea apei calde la parametri normali a fost reluată parţial, în zona Ştefan cel Mare, Aleea Circului, Judeţului, Oteşani, Colentina, şi ar putea fi reluată integral sâmbătă dimineaţă, potrivit News.ro.

Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice a reuşit să furnizeze apă caldă, vineri dimineaţă, doar pentru o oră în sectoarele afectate de intrarea în revizie e două CET-uri, a declarat, pentru News.ro, directorul Regiei, Valentin Viţalariu, precizând că începe şi încărcarea tuturor punctelor termice pentru ca temperatura să ajungă la parametri, fără a şti însă când situaţia va reveni la normal.

Totodată, RADET acuză ELCEN pentru lipsa apei calde în cartierele Colentina și Pantelimon, susținând că Electrocentrale București nu a respectat calendarul de revizii anunțat în prealabil.

„Calendarul de revizii ELCEN nu a fost respectat așa cum era prevăzut inițial și asumat de către RADET, ceea ce a dus la situația actuală, de a nu putea fi livrată apa caldă locuitorilor din sectorul 2.”, susține RADET printr-un comunicat de presă.

RADET explică totodată că apa caldă ajungea în punctele termice la o temperatură care nu corespundea parametrilor contractuali, deoarece parcurgea o distanță de două ori mai mare decât în mod normal- așa că Regia a decis sistarea. Distanța aproape s-a dublat (de la 7,5 kilometri la 14 kilometri) pentru că Elcen a oprit, pentru revizii, CET SUD și CET Grozăvești, de unde venea apa caldă la locuitorii din Sectorul 2, iar RADET a fost nevoită să aducă apa caldă de la CET Progresu şi CET Vest.

„Conform calendarului anual de revizii comunicat de ELCEN pentru anul 2016, transmis către RADET în data de 2 februarie (vezi document ataşat), CET Sud era programat să intre în revizie între 6 – 26 iunie, iar CET Grozăvești între 8 – 28 august. În fapt, CET Sud a intrat pe 1 iunie, iar CET Grozăvești a intrat pe 6 iunie, față de 8 august, cum era programat inițial. În aceste condiții, alimentarea consumatorilor deserviţi de către aceste centrale, respectiv locuitorii sectoarelor 2 și 3, a fost preluată prin manevre în sistem, de CET Progresu şi CET Vest. Zonele Colentina și Pantelimon sunt situate la cea mai mare distanță de centralele din care se face în prezent alimentarea. Practic, apa caldă parcurge până în apartamentele bucureștenilor o distanță de 14 kilometri, față de 7,5 cât era în mod normal, apa ajungând mai rece la  onsumator. Astfel, parametrii termici contractaţi de către clienţi, nu pot fi asigurați.”,explică Regia.

Citește mai multe despre elcen și radet pe Libertatea.

Comentarii