Mergi direct la conținut »
Radio Europa Libera își reia emisia în România și Bulgaria, de la sfârșitul acestui an
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Radio Europa Libera își reia emisia în România și Bulgaria, de la sfârșitul acestui an

Radio Europa Libera își reia emisia în România și Bulgaria, de la sfârșitul acestui an

Radio Europa Libera își reia emisia în România și Bulgaria, cu celebrele sale programe de știri, în încercarea de a consolida peisajul mediatic din ambele țări. Postul a funcționat în cele două țări înainte de aderarea la Uniunea Europeană (UE) și NATO. Serviciul pentru Bulgaria s-a încheiat în 2004, iar în România în 2008, amintește .

„Sperăm în special că acoperirea noastră, realizată de jurnaliștii locali, va contribui la creșterea presei libere, va promova valorile și instituțiile democratice și va informa ambele țări cu privire la locul lor în NATO, UE și alte organizații occidentale. Așteptăm cu nerăbdare să colaborăm cu mass-media independente locale și cu societatea civilă”, a declarat președintele RFE/RL, Thomas Kent, citat de Pressroom.rferl.org.

Thomas Kent

Thomas Kent (Foto: LinkedIn)

Astfel, din decembrie 2018, RFE/RL (Radio Free Europe / Radio Liberty) va oferi rapoarte și analize multimedia în limba bulgară și română și va colabora cu presa locală pentru a amplifica proiectele existente care promovează răspunderea publică și dezvăluie știrile false („fake news”).

De altfel, oficialii guvernamentali, reprezentanții societății civile și jurnaliștii din ambele țări și-au exprimat îngrijorarea că dezinformarea, corupția și diviziunea socială le subminează sistemele politice.

Radio Europa Liberă are deja un angajament profund față de regiunea balcanică, având birouri în Bosnia-Herțegovina, Kosovo, Macedonia, Muntenegru și Serbia, dar și un serviciu în limba română pentru Republica Moldova.

RFE se bazează pe rețeaua sa de reporteri locali pentru a furniza știri și informații către 26 de milioane de persoane din 20 de țări în care libertatea presei este restricționată sau unde o presă profesională nu s-a dezvoltat pe deplin.

A fost înregistrat primul pacient infectat cu noul coronavirus din România. Detalii de ULTIMA ORĂ
Recomandări

A fost înregistrat primul pacient infectat cu noul coronavirus din România. Detalii de ULTIMA ORĂ

 

Mai mult, videoclipurile sale au fost vizionate de peste 1,5 miliarde de ori pe Facebook și pe YouTube, doar în 2017.

RFE / RL este o companie media independentă din punct de vedere editorial, finanțată cu acordul Congresului Statelor Unite, prin intermediul Consiliului de radiodifuziune al guvernatorilor.

În 2017, în Rusia se punea problema ca Radio Europa Liberă să fie catalogată drept „agent străin”, alături de Deutsche Welle, CNN și Vocea Americii (Voice of America).

Parlamentul rus avertiza, atunci, că unele instituții mass-media străine din SUA și alte țări străine ar putea fi declarate „agenți străini” și să fie obligate să declare în mod regulat detalii complete despre finanțare, finanțe și personal.

Radio Europa Libera-logo


Citește și: Irinel Columbeanu, dispus să ”negocieze” mutarea Irinei în America. Și a lui!


 

Close
Închide
  Close