De Simona Josan,

Raed Arafat a mărturisit pentru ”Știrile PRO TV” că 7 dintre românii aflați în autocarul morții se află în prezent la Terapie Intensivă, într-un spital din Podgorica, și că starea lor este destul de gravă.
Totodată, secretarul de stat a lăudat intervenția echipelor medicale din Muntenegru.
Am făcut o vizită dimineață la spitalul unde sunt victimele. Acum domnul ministru Corlățean vizitează pacienții. 7 pacienți sunt la Terapie Intensivă, asta înseamnă că sunt grav. Autobuzul s-a rosogolit și ei au multiple plăgi. Unii dintre ei au avut noroc mare. Suntem recunoscători colegilor muntenegreni, care s-au purtat ireproșabil. Două persoane au fost operate de urgență, ce au făcut ei este remarcabil. Pacienții conștienți îi laudă și spun că au fost tratați ireproșabil.
Pasul următor este să aducem avioanele din București. Avem două pregătite la București, vor sosi mâine, avem unul și la Podgorica. Toate sunt dotate cu echipamentele medicale necesare. Este posibil ca doi sau trei pacienți să rămână aici, asta depinde de ultima evaluare care va avea loc mâine dimineață. Spitalele din București sunt alertate: Elias, Bagdasar, Floreasca și Universitar. Avem 18 decedați și urmează procedeul de identificare. Trebuie să avem date din autocar”, a declarat Raed Arafat.
La rândul său, ministrul de Externe, Titus Corlățean, a declarat că o minune a făcut ca cei 27 de pasageri rămași în viață să supraviețuiască.
”Dumnezeu a făcut o minune pentru ei că au scăpat. Sperăm ca mare parte dintre ei să putem să-i repatriem, în funcție de avizul final al medicilor. Atunci când autocarul s-a prăbușit, obiectele de identificare au rămas acolo. Acum se întâmplă asta, autoritățile muntenegrene încearcă să-i identifice. Au ajuns familii care au persoane decedate și vor să-i ia acasă”, a declarat Corlățeam.
Un autocar cu 47 de oameni la bord a căzut, duminică după-amiază, în canionul Moraca din Muntenegru. Bilanţul provizoriu al victimelor este de 19 morţi, dintre care 18 erau români. Alte 29 de persoane sunt rănite. La câteva zeci de minute de la tragedie, sute de muntenegreni s-au mobilizat pentru a-i scoate pe oameni din râpă, dar și la clinica din Podgorica, pentru a dona sânge.
Citește și:

  • MĂRTURIA unei SUPRAVIEȚUITOARE din RÂPA MORȚII! Ce spune victima, de pe patul de spital
  • ACCIDENTUL DIN MUNTENEGRU | Raed Arafat stabileşte care dintre răniţi pot fi transportaţi în România
  • Rică Răducanu, despre un accident similar celui din Muntenegru, în care a fost implicat în 1975
  • ACCIDENTUL DIN MUNTENEGRU | Află cine plăteşte pagubele produse
  • ACCIDENTUL DIN MUNTENEGRU | Raed Arafat: Nu au fost identificate toate victimele
Povestea cutremuratoare a tenismenei care s-a confruntat cu abuzurile groaznice ale tatălui său. A fost la un pas să se sinucidă în urmă cu mai mulți ani
GSP.RO

Povestea cutremuratoare a tenismenei care s-a confruntat cu abuzurile groaznice ale tatălui său. A fost la un pas să se sinucidă în urmă cu mai mulți ani