De Simona David,

Dacă nu găsim în comerț, putem improviza, explică Arafat. În România, purtarea măștii a devenit obligatorie în patru județe, iar această măsură s-ar putea extinde în restul țării.

Raed Arafat a explicat, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că recomandarea pe care a făcut-o la începutul pandemiei despre purtarea măștii doar pentru persoanele cu simptome a fost din cauza lipsei măștilor.

Arafat a spus că s-a gândit la personalul medical, pentru care măștile sunt necesare în primul rând. „Cand am vorbit la inceputul pandemiei despre purtarea mastii de persoanele din strada, idea generala pe plan mondial a fost ca acest lucru nu are rost si au existat explicatii pertinente de ce sa nu devina purtatul mastii o practica generala, aceasta fiind recomandata numai persoanelor cu simptome.

Unul din considerente a fost si lipsa majora a mastilor si necesitatea in primul rand de a le asigura personalului medical.

Raed Arafat:

„Recent insa, luand in considerare modul de raspandire a virusului inclusiv de la persoane infectate dar asimptomatice, mai multe autoritati pe plan international au inceput sa recomande purtatul mastii, sau a orice alta forma de material de protectie pentru nas si gura, oriunde mergem in spatiile publice, in mijloacele de transport in comun sau cand suntem la intalnire cu altii. Dovezile recente arata ca acest comportament poate reduce raspandirea virusului care cauzeaza COVID 19 in comunitate”, mai scrie secretarul de stat pe facebook.

Exemplul danez. Marile magazine returnează ajutoarele primite de la stat: „Nu cred că este drept să luăm acești bani, alții pot beneficia mai mult de ei”
Recomandări
Exemplul danez. Marile magazine returnează ajutoarele primite de la stat: „Nu cred că este drept să luăm acești bani, alții pot beneficia mai mult de ei”
 

Secretarul de stat a reamintit că dovezile recente arată că purtarea măștii poate reduce răspândirea coronavirusului, precum și faptul că măștile nu se găsesc în comerț – iar când se găsesc, sunt la prețuri „exorbitante”.

Este cunoscut faptul ca nu prea gasim masti simple in piata si faptul ca in cazul in care gasim preturile pot fi exorbitante. De aceea au inceput sa apara alternative ce pot fi realizate acasa de oricine ca sa le poarte cand iese din casa.

Va dura pana ne vom obisnui cu aceasta practica dar din ce vad si din informatiile pe care le avem, ar fi bine sa incepem sa aplicam aceasta practica cat de repede posibil, indiferent de cine ar rade de noi si cat de haios sau ciudat am arata.

Raed Arafat:

Măștile confecționate în casă trebuie spălate și călcate după fiecare purtare, mai spune Arafat.

„Masurile luate pana acum de autoritatile din Romania au fost unele cu impact pozitiv, purtarea mastii sau a orice material care poate impiedica ca particolele care se raspandesc cand vorbim, tusim sau stranutam, sa ajunga la altii sau la noi si sa duca la raspandirea virusului, ar fi o masura suplimentara care sa vina in sprijinul celor care se lupta cu acest virus si in sprijinul nostru a tuturor pentru a ne proteja si a proteja pe altii.

Aduceti-va aminte, nu este nevoie de masca medicala ca sa va protejati si sa protejati pe altii… puteti improviza!

Totodata daca faceti acest lucru si va confectionati o masca acasa, nu uitati sa o spalati zilnic cand va intoarceti acasa, si sa o calcati”, este îndemnul

Cele patru județe unde s-a impus obligativitatea purtării măștii sunt: Galați, Vaslui, Maramureș și Iași.

Citeşte şi:

Deces trecut sub tăcere. O femeie din Galaţi a murit în azilul de bătrâni contaminat cu COVID-19, iar rudele nu au ştiut că trebuie să se protejeze

Triajul despre care România merită să știe: pe cine salvezi? ”Orice decizie ia statul, cetățenii trebuie să fie informați”

VIDEO | Șeful CJ Neamț – vizită fulger la spitalul județean și cereri pentru suplimentarea porțiilor, după articolul Libertatea

La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
GSP.RO
La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
Horoscop 4 iunie 2020. Scorpionii vor învăța lucruri noi, Capricornii au parte de schimbări majore ale intereselor
HOROSCOP
Horoscop 4 iunie 2020. Scorpionii vor învăța lucruri noi, Capricornii au parte de schimbări majore ale intereselor