De Iulian Budușan,

Rezidenții de la urgență, anestezie, terapie intensivă, boli infecțioase, „vor întrerupe stagiile de practică și se vor prezenta până mâine la ora 12 la centrele de îndrumare”.

Măsurile și deciziile anunțate de Raed Arafat:

  • Rezidenții de la medicină internă și de familie întrerup stagiile de pregătire și se vor prezenta la DSP pentru repartizare la camere de gardă. Am emis ieri și azi mai multe ordine al comandatului acțiunii.
  • Primul ordin, redistribuirea rezidenților si a elevilor. De mâine, 18 martie, rezidenții de la boli infecțioase își vor întrerupe toate stagiile și vor fi incluși în gărzi acolo unde este nevoie. Rezidenții pe medicină internă și de familie își întrerup stagiile și se vor prezenta la ambulață, la UPU, camere de gardă sau secții de spitale, inclusiv DSP-uri. Rezidenții aflași în alte centre se vor prezenta pentru luarea în registru în centrul unde se află. Ceilalți rezidenți vor fi repartizați în funcție de necesitate.
  • Programul atestatelor va fi suspendat. La nivelul fiecărui centru universitar din centrele de medicină vor fi recrutați studenți din anul 4, doar dacă unități spitalicești nu fac față. De asemenea, vor fi recrutați elevi din școlile sanitare începând cu anul doi de studiu, dar numai pe bază de voluntariat.
  • Instititul Național de Sănătatea Publică devine autoritatea responsabilă pentru raportarea integrata a situațiilor generate de pandemia noului coronavirus.
  • Au fost instalate 162 de corturi pentru triaj, astfel de corturi fiind amplasate și in fața spitalelor, pentru sepraraea oamenilor care vin pentru alte boli. În același timp, Ministerul Apărării, va putea tratat la spitalul ana Aslan pacienții cu forma ușoare de COVID-19.  
  • A fost activat Centrul Național de Conducere, care se află în afara Bucureștiului, cu toti cei implicați, de unde se vor coordona toate oprerațiunile.

Până în prezent, în Romania avem 217 cazuri de COVID-19, 3.371 de oameni în carantina și 18.900 de oameni în izolare la domiciuliu.

Citeşte şi:

Noi măsuri anunțate în lupta cu coronavirus. Se închid restaurantele, zborurile cu Spania și se instalează un spital militar

Zborurile între România și Spania, suspendate pentru 14 zile

Toate activitățile religioase desfășurate în spații închise au fost suspendate

Reacția unei tenismene după ce a văzut-o pe Serena Williams goală în vestiar: 'Am rămas șocată timp de o săptămână, pentru că e...'
GSP.RO
Reacția unei tenismene după ce a văzut-o pe Serena Williams goală în vestiar: 'Am rămas șocată timp de o săptămână, pentru că e...'
Horoscop 31 mai 2020. Leii trebuie să-și tempereze pornirile, Berbecii au parte de o zi armonioasă
HOROSCOP
Horoscop 31 mai 2020. Leii trebuie să-și tempereze pornirile, Berbecii au parte de o zi armonioasă