“Cred că doctorul Arafat se referă la faptul că vrea să aibă la dispoziție o pârghie administrativă ca să gestioneze anumite situații care pot apărea în țară.
Una din ele ar putea fi asta. Când apar focare, trebuie izolate și trebuie anumite măsuri care să limiteze transmiterea”, a precizat Alexandru Rafila,
la Digi24.
Rafila consideră că ar trebui insistat pe educarea oamenilor și pe fructificarea rezultatelor de până acum în ținerea sub control a epidemiei.
“Doctorul Arafat se referă la starea de alertă ca măsuri administrative care sunt necesare în general, dar, dincolo de asta, eu aș insista pe educarea oamenilor care în ultimele trei luni au reușit să limiteze contactele, să limiteze distanțarea fizică, au aplicat măsuri de igienă – mască în spații închise, spălatul pe mâini.
Să fructificăm prin comportament ce am reușit să rezolvăm până acum și atunci cred că o să avem o vară liniștită și o să putem să mergem și în vacanță fără nici un fel de probleme.
Apariția de focare nu este exclusă nici în România, astfel de situații trebuie ținute sub control de Ministerul Sănătății și de autoritățile sanitare”, a adăugat Alexandru Rafila
Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a spus, luni seară, la TVR, că nu suntem încă în situația de a lua o decizie privind starea de alertă, dacă aceasta va continua sau nu, și trebuie să mai așteptăm câteva zile.
El a afirmat că în cazul în care va fi ridicată starea de alertă, trebuie văzută care va fi modalitatea pentru a putea păstra totuși unele măsuri de precauție.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro