MENIU CAUTĂ

Raisa are nevoie de un procesor vocal

Distribuie

Acum ceva mai mult de 3 ani, în august 2009, venea pe lume Raisa, cea mai mare bucurie şi împlinire a părinţilor ei. “Eram fericiţi şi deja visam la clipa în care fetiţa noastră va spune prima oară «mama»”, ne-a scris Adela, mama micuţei.
După câteva luni însă, o bănuială cumplită a intrat în sufletul lor: Raisa părea să nu audă. Testele făcute la Institutul de Fono-Audiologie şi Chirurgie Funcţională ORL Panduri din Bucureşti au dat verdictul sec şi dur: Raisa suferea de hipoacuzie neurosenzorială profund bilaterală. Sau, în termeni obişnuiţi, era complet surdă. După şocul iniţial, cei doi părinţi au reuşit să o înscrie pe Raisa în programul de implant cohlear suportat financiar de stat, o operaţie care, altfel, ar fi costat peste 20.000 de euro.

A spus «mama» abia anul acesta

”Exact de Sf. Maria, pe 15 august, anul acesta, fetiţa mea, aşa cum a putut ea, a spus pentru prima oară «mama ». Am crezut că îmi fuge pământul de sub picioare de emoţie”, adaugă Adela Bărbuceanu.Acum însă, Raisa ar avea nevoie de un procesor vocal mai performant, ce i-ar reda mult mai fidel şi mai fin sunetul 2012specialdin jur, ajutând-o să înţeleagă până la 90% din cuvinte chiar şi în medii zgomotoase.
Dar un astfel de aparat costă 4.000 de euro, o sumă mult prea mare pentru posibilităţile financiare ale părinţilor Raisei. Şi totuşi, minuni au fost şi vor mai fi. Ba poate că Moş Crăciun însuşi există cu adevărat pentru cei care cred în el.

Cum poţi ajuta:

Donează 2 euro (nu se percepe TVA) prin SMS la numărul 887, numai în reţelele Vodafone, Orange şi Cosmote
Poţi dona bani pe numele copilului, în contul Fundaţiei Ringier: RO48 ABNA 4100 2641 0029 8537, deschis la RBS BANK S.A, cod Swift – ABNAROBU.

Cum ne poţi contacta

Dacă vrei să ajuţi, sună la telefonul 021.203.08.49 sau contactează-ne la adresa de e-mail: ajuta [email protected] Dacă vrei să semnalezi cazuri, scrie la adresa de e-mail: [email protected] bertatea.ro. Contul Fundaţiei Ringier: RO48 ABNA 4100 2641 0029 8537, deschis la RBS BANK S.A., cod Swift – ABNAROBU.

Comentarii