Turcan afirmă că este „absolut necesar” ca decizia CCR să specifice „în clar” că organizarea localelor rămâne atributul Guvernului.

„Decizia de azi a CCR este o nebunie! Pentru a doua oară, în mai puţin de o lună, judecătorii Curţii Constituţionale pun în pericol funcţionarea statului român! În jurul datei de 20 iunie vor expira mandatele aleşilor locali – alegerile din 2016 au avut loc pe 5 iunie, iar mandatele s-au preluat la distanţă de câteva zile – situaţie fără precedent care pune în pericol funcţionarea administraţiei publice locale. Practic, în doar 17 zile, încetează toate mandatele aleşilor locali. Prin urmare, este absolut necesar ca decizia Curţii să specifice în clar că organizarea alegerilor locale rămâne atributul Guvernului, conform Constituţiei şi a legilor în vigoare! Decizia Curţii stabileşte, clar şi fără echivoc, că Guvernul este cel care decide data alegerilor, deoarece el este şi cel care organizează alegerile”, a scris Turcan pe Facebook.

În opinia sa, PNL a obţinut o „victorie de etapă”, demonstrând că Parlamentul reglementează cu „încălcarea legii şi a Constituţiei”

„Autosesizarea Curţii Constituţionale cu privire la OUG 44/2020 este fără precedent. Guvernul a acţionat corect pentru a soluţiona o problemă urgentă şi excepţională care nu suferă amânare, respectiv prevenirea încetării mandatelor aleşilor locali. Nu pentru că aşa a dorit Guvernul PNL, ci pentru că criza generată de pandemie nu ne-a oferit altă posibilitate! Toate celelalte state europene afectate de pandemie şi care se aflau în an electoral au amânat alegerile pentru a-şi proteja cetăţenii”, a mai susţinut vicepremierul.

Actele normative care se referă la prelungirea mandatelor aleşilor, dar şi cine stabileşte data alegerilor au fost declarate neconstituţionale, miercuri, de Curtea Constituţională a României.

CCR a anunţat că prelungirea mandatelor autorităţilor administraţiei publice locale se realizează numai prin lege organică adoptată de Parlament, şi nu prin ordonanţe de urgenţă ale Guvernului.

S-a retras din fotbal la 26 de ani și s-a făcut șofer pe camion: „Nu îmi e rușine. Muncesc bine și ajung la 2000-3000 de euro pe lună”
PARTENERI - GSP.RO
S-a retras din fotbal la 26 de ani și s-a făcut șofer pe camion: „Nu îmi e rușine. Muncesc bine și ajung la 2000-3000 de euro pe lună”
Horoscop 4 iulie 2020. Racii reușesc să restabilească o comunicare sinceră cu apropiații
HOROSCOP
Horoscop 4 iulie 2020. Racii reușesc să restabilească o comunicare sinceră cu apropiații
RECOMANDĂRI