În timpul unei emisiuni de la Digi 24, candidata la prezidențiale a fost întrebată de moderator despre partenerii din Est ai României, trimitere la Republica Moldova ori Ucraina. Ramona Ioana Bruynseels a răspuns că „suntem împreună cu Rusia parte a NATO”.

La aproape o zi de la declarația ce a stârnit controverse, candidata la prezidențiale a explicat că a fost vorba despre „o exprimare nefericită”.

„Când am răspuns întrebării, mă refeream la faptul că România, membră a NATO, trebuie să aibă exerciții comune, colaborare cu Rusia. Suntem, împreună cu Rusia, implicați în tot ce se întâmplă în regiunea noastră și împreună trebuie să veghem asupra stabilității regionale. A fost o inversiune a topicii frazei, care a generat această neînțelegere. Da, am avut o exprimare nefericită și a fost speculată ca atare”, a precizat Ramona Ioana Bruynseels.

Într-un mesaj publicat pe Facebook, Ramona Ioana Bruynseels a amintit că a fost și reporter voluntar în presa militară, în perioada în care a lucrat la Radio și TVR Cluj și a publicat o fotografie realizată în timpul exercițiu militar NATO desfășurat la Turda.

„Am văzut postările și știrile care au apărut, ca urmare a emisiunii de aseară, de la Digi24. În primul rând, mă bucur că sunt urmărită și le mulțumesc celor care au găsit timp să scrie despre mine. Apreciez și criticile și sfaturile bune. Sunt convinsă, însă, că nu pune nimeni la îndoială faptul că NU aș ști structura NATO și relațiile ei cu Rusia”, a scris Bruynseels, pe pagina de Facebook.

Citeşte şi:

Rusia, exerciții militare în Marea Neagră. În paralel, NATO desfășoară manevre similiare

Mircea Geoană a fost numit secretar general adjunct al NATO. „Sunt profund onorat să fiu desemnat pentru această poziție cheie”

Ce au discutat Iohannis și Trump despre soldații americani din România

Ilie Dumitrescu a avut o aventura cu o femeie maritata. A spus cine este: "Omul m-a sunat și mi-a spus: «Am o familie și te rog să încetezi»"
GSP.RO

Ilie Dumitrescu a avut o aventura cu o femeie maritata. A spus cine este: "Omul m-a sunat și mi-a spus: «Am o familie și te rog să încetezi»"

Horoscop 21 ianuarie 2020. Peștii se găsesc dominați de gânduri negre
HOROSCOP

Horoscop 21 ianuarie 2020. Peștii se găsesc dominați de gânduri negre