Mergi direct la conținut »
Raportul privind controlul din vară de la DNA a ajuns pe masa procurorilor din CSM; Direcția are obiecțiuni
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Raportul privind controlul din vară de la DNA a ajuns pe masa procurorilor din CSM; Direcția are obiecțiuni

Raportul privind controlul din vară de la DNA a ajuns pe masa procurorilor din CSM; Direcția are obiecțiuni

Oficialii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) anunță că, joi, a fost înregistrat la Consiliu raportul Inspecției Judiciare în cazul verificărilor făcute cu privire la managementul DNA.

De Cătălin Lupășteanu,

Totodată s-au primit și obiecțiunile la raport formulate de conducerea Direcției Naționale Anticorupție (DNA).

Toată documentația a fost transmisă Secției pentru procurori a CSM și urmeaază să fie analizate în ședință de către Secția pentru procurori la o dată ce va fi anunțată public.

Kovesi ar fi acționat neregulamentar

Potrivit unui document adiacent acestui raport, privind aspecte punctuale sesizate de inspectorii judiciari, șefa DNA, Laura Codruța Kovesi ar fi încercat obstrucționarea verificării de către inspectori a dosarelor procuroarei revocate Mihaela Iorga Moraru.

Inspectorii judiciari susțin că șefa instituției dar și un consilier al acesteia ar fi refuzat să pună la dispoziție în integralitate dosarele avute în lucru de fostul magistrat DNA.

Documentul redă și motivele refuzului.

Imediat după revocarea magistratului Iorga Moraru, șefa DNA a emis un ordin prin care desemna mai mulți procurori și polițiști judiciari pentru verificarea tuturor dosarelor lăsate în urmă de Mihaela Iorga Moraru.

Fiind vorba de zeci de cauze comisia constituită de procurorul-șef al DNA a anunțat inspectorii judiciari că va pune, progresiv, la dispoziția acestora detaliile anchetelor pe care Iorga le avea în lucru, respectiv fișe ale tuturor actelor de urmărire efectuate în toate aceste dosare.

Nu rata mâine un reportaj video într-un loc miraculos! Reporterul Libertatea Andreea Archip a fost pe platourile înalte din Kenya, acolo unde un român antrenează atleții care domină sportul lumii
Recomandări

Nu rata mâine un reportaj video într-un loc miraculos! Reporterul Libertatea Andreea Archip a fost pe platourile înalte din Kenya, acolo unde un român antrenează atleții care domină sportul lumii

 

Inspectorii acuză că până la terminarea controlului de management instituțional, comisia care inventaria dosarele procuroarei Iorga Moraru nu a pus la dispoziție toate detaliile cerute de IJ.

Astfel șefa DNA este acuzată de „obstrucționarea activității de inspecție a inspectorilor judiciari, prin orice mijloace”.

Aceeași inspectori o acuză și pe unde dintre consilierele Direcției de incompatibilitate, în sensul că aceasta a venit în DNA, prin delegare, de pe un post de judecător, astfel că nu putea face verificări privind activități ale procurorilor.

DNA obiectează

Împotriva acestui referat adiacent raportului Inspecției Judiciare privind controlul de la DNA, Direcția a depus obiecțiuni iar în cazul aceluiași document trei dintre inspectorii care făcut parte din echipa de control au făcut opinie separată.

DNA arată că a pus la dispoziția echipei de control a Inspecției Judiciare tot ce a solicitat.

 

Close
Închide
  Close