Mergi direct la conținut »
Procurorul șef al DNA Ploiești, despre acuzațiile lui Vlad Cosma: "Întotdeauna s-a respectat legea"
Politică Libertatea > Ştiri > Politică

Procurorul șef al DNA Ploiești, despre acuzațiile lui Vlad Cosma: „Întotdeauna s-a respectat legea”

Procurorul șef al DNA Ploiești, Lucian Onea, a declarat că nu s-au falsificat niciodată probe. Aceasta este prima reacție a DNA Ploiești, în urma acuzațiilor aduse de Vlad Cosma la adresa Direcției Naționale Anticorupție. 

De Cristian Simion,

„În toate cauzele instrumentate la nivelul DNA Ploiești am respectat legea și o vom respecta în continuare. Nu există și nu au existat niciodată metode ilegale de investigare, și nici înțelegeri ilicite sau neloiale cu inculpații. Întotdeauna s-a respectat legea, niciodată nu au fost falsificate probe în dosare”, a spus Lucian Onea, într-o conferință de presă la DNA Ploiești.

Declarațiile sale vin în urma unor acuzații extrem de grave la adresa sa, făcute de fostul deputat Vlad Cosma. Acesta susține că procurorii DNA Ploiești Lucian Onea și Mircea Negulescu au „fabricat” dosare. 

„Am avut controale și de la CSM, și de la Inspecția Judiciară și s-a constatat contrariul, și anume că la DNA Ploiești a fost respectată legea”, afirmă Onea.

Procurorul șef al DNA Ploiești, Lucian Onea, spune că a cerut Inspecției Judiciare să facă cercetări în urma afirmațiilor și a unor înregistrări prezentate duminică seară la unele televiziuni de știri, înregistrări și acuzații potrivit cărora la DNA Ploiești s-ar fi fabricat probe în dosare.

„Am cerut IJ să facă verificări pentru că este în joc reputația noastră profesională”, a spus Onea.

Procurorul șef al DNA Ploiești susține că de aproximativ două luni procurorii ploieșteni se confruntă cu șantajul.

„Șantajul e o situație care durează de aproximativ două luni. Există un dosar întreg. În noiembrie 2017 am fost avertizați de presiuni din anturajul familiei Cosma, că va urma un atac din partea lui Cosma, dar am urmat calea legală. Nu am cedat și nu vom ceda”.

Referitor la procurorul Mircea Negulescu, Onea a spus că acesta nu a lucrat în dosarul la care se face referire, iar discuțiile invocate în spațiul public referitoare la Negulescu și înregistrările făcute cu acesta nu sunt din perioada în care el lucra la DNA Ploieșți.

„Se fac referiri la fostul nostru coleg Negulescu în condițiile în care nu a lucrat în dosarul la care se face referire, iar discuțiile pe care el le-a făcut, dacă sunt autentice, nu sunt din perioada în care el lucra la DNA Ploiești”, a spus Onea.

În privința unora dintre probele invocate în spațiul public, șeful DNA Ploiești a spus că un înscris olograf și niște tabele la care se face referire au fost depuse la dosar chiar de către deputatul Vlad Cosmea.

Saga umilinței continuă: 36 de muncitori srilankezi, abandonați pe Otopeni, fără bani, mâncare sau apă. Autoritățile române, depășite total de situație
Recomandări

Saga umilinței continuă: 36 de muncitori srilankezi, abandonați pe Otopeni, fără bani, mâncare sau apă. Autoritățile române, depășite total de situație

 

Totodată, procurorul șef al DNA Ploiești a afirmat că tot ce s-a prezentat la TV este „o variantă denaturată și personală făcută de Vlad Cosma, care speră ca până la termenul din 19 februarie să influențeze organele judiciare”.

Întrebat dacă vocea din înregistrările prezentate îi aparține, Lucian Onea a spus că este posibil să fi fost vocea lui, explicând că la intrarea în DNA cei care merg în fața procurorilor având diverse calități nu sunt controlați pentru a vedea dacă au pe ei aparatură de înregistrare.

„Este posibil să fie vocea mea, sunt înregistrări prezentate în mod trunchiat, nu știu la acest moment, or să se facă verificări și o să vedem dacă sunt probleme sau nu sunt”, a spus Onea.

Procurorul șef a reafirmat că la DNA Ploiești procurorii sunt independenți și că nimeni nu se amestecă în dosarele lor.

De asemenea, întrebat dacă s-au simțit amenințați el sau familia lui, șeful DNA, care este căsătorit, este tatăl unei fetițe de grădiniță, și care locuiește într-o comună de lângă Ploiești, a răspuns: „Niciodată ca acum”. El a subliniat că nu va ceda presiunilor, indiferent de natura acestora.

Decedată de COVID după două teste negative. De ce asistenta de 45 de ani din Botoșani a fost confirmată pozitiv astăzi, în aceeași zi în care a murit
Recomandări

Decedată de COVID după două teste negative. De ce asistenta de 45 de ani din Botoșani a fost confirmată pozitiv astăzi, în aceeași zi în care a murit

 

Anterior, DNA a spus că înregistrările prezentate sunt un colaj.

Onea a spus că nu s-a întâlnit niciodată cu Mircea Cosma sau cu sora acestuia, deputatul Andreea Cosma, în afara DNA Ploiești.

„Indiferent de metodele folosite, de intimidări, de șantaj nu vom ceda presiunilor nici eu, nici colegii mei chiar dacă sunt din ce în ce mai agresive și vor să ne demobilizeze. LA DNA Ploiești lucrăm în echipă și vom lucra în continuare în echipă și din ce în ce mai mobilizați”, a mai spus procurorul Onea.

 

Close
Închide
  Close