Mergi direct la conținut »
Reacția liderilor mondiali după moartea lui George H.W. Bush
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Reacția liderilor mondiali după moartea lui George H.W. Bush

Reacția liderilor mondiali după moartea lui George H.W. Bush

George H.W. Bush a murit la vârsta de 94 de ani. Donald Trump, George W. Bush și Barack Obama sunt printre cei care au reacționat după moartea celui de-al 41-lea președinte al Statelor Unite. 

Anunțul că George H. W. Bush a murit a fost făcut vineri de către fiul său, George W. Bush. „Jeb, Neil, Marvin, Doro şi cu mine anunţăm cu tristeţe că, după 94 de ani extraordinari, iubitul nostru tată a murit.  George H. W. Bush a fost un om de o mare nobleţe şi cel mai bun tată pe care un fiu sau o fiică şi l-ar putea dori”,  a transmis George W. Bush.

„America a pierdut un patriot și servitor umil în George Herbert Walker Bush. În timp ce inimile noastre sunt grele astăzi, ele sunt, de asemenea, pline de recunoștință. Gândurile noastre sunt alături de întreaga familie Bush în seara asta – și alături de toți cei care au fost inspirați de exemplul dat de George și Barbara”, a scris Barack Obama pe Twitter.

Casa Albă a transmis un comunicat din partea actualului președinte al SUA, Donald Trump, și a soției lui, Melania Trump:

„Eu și Melania ne alăturăm națiunii îndoliate care deplânge moartea fostului președinte George H.W. Bush. (…)Prin autenticitatea sa esențială, simțul realității  și angajamentul de neclintit față de familie și țară, președintele Bush a inspirat generații întregi de americani”, a transmis președintele SUA.

George Herbert Walker Bush a fost cel de-al 41-lea preşedinte al SUA. Mandatul său ca preşedinte al SUA, din 20 ianuarie 1989 până în 20 ianuarie 1993.

În ultimii ani, George H. W. Bush a fost spitalizat de mai multe ori din diferite cauze medicale. Totodată, în aprilie, el a suferit o grea lovitură odată cu pierderea soţiei, fosta primă doamnă Barbara Bush, cu care a fost căsătorit timp de 73 de ani.


Drapele de Centenar de 125.300 de lei. Primăria Sectorului 1 împarte asociațiilor de proprietari 1.400 de steaguri


 

 

Close
Închide
  Close