De Andreea Radu,

„Acum câteva zile a fost o ştire despre un deţinut la Timişoara care a încercat să evadeze făcând o gaură în perete, acel ins era condamnat la închisoare pe viaţă pentru că a omorât patru oameni. Aceşti inşi şi aceste inse din dosar au omorât zeci de oameni şi au făcut-o prin corupţie şi cinism criminal şi minciună. Aceste pedepse nu sunt deloc uriaşe, după părerea mea”, a declarat jurnalistul la Digi24.ro.

Jurnalistul a mai declarat că „decizia de azi este o încercare de a închide gura celor care cer dreptate în continuare, în timp ce morții rămân să se răsucească în continuare în morminte”.

„Nu ştiu dacă vor fi menţinute aceste pedepse, care sunt departe de a fi suficiente. Să vedem la apel ce judecător o să judece, pentru că domnii judecători ne rezervă tot felul de soluţii care pe mine mă deconcertează”, a mai spus CTP.

„În ce-i priveşte pe domnii Bănicioiu şi Arafat care îi au pe conştiinţă după incendiu pe cei care au murit din pricina infecţiilor din spitale, aceşti inşi nu au răspuns încă cu nimic pentru ce au făcut.

Nu e după părerea mea azi un moment de uşurare, nu cred că acest dosar a fost soluţionat în acest moment.

Decizia de azi reprezintă o încercare de a da satisfacţie prin aceste pedepse aproape de maximul legal, este o încercare de a închide gura celor care cer dreptate în continuare.

Un medic hematolog a izbucnit: ”România nu poate începe cel mai eficient tratament pe pacienții COVID-19 pentru că nu are un test”
Recomandări

Un medic hematolog a izbucnit: ”România nu poate începe cel mai eficient tratament pe pacienții COVID-19 pentru că nu are un test”

 

În schimb, responsabilii de nivel înalt din dosar sunt neatinşi, cumva aceste pedepse maxime sunt pentru executanţi, Piedone nu e executant, dar ceilalţi sunt doar nişte executanţi”, a adăugat Cristian Tudor Popescu.

Pentru starea de fapt care a dus la incendiul din Colectiv şi la ce s-a întâmplat apoi în sistemul medical cu cei răniţi, pentru asta nu a răspuns nimeni. Cumva, asta se doreşte să treacă în planul doi”, a explicat Cristian Tudor Popescu.

Tribunalul București a anunțat, luni, pedepsele în dosarul Colectiv, în care sunt 13 inculpați. În total, aceștia au primit pedepse însumate de 115 ani de închisoare. Fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu – Piedone, a fost condamnat la 8 ani și jumătate, în timp ce patronii clubului au primit câte 11 ani și 8 luni.

Citeşte şi:

Patroana firmei de artificii, cea mai grea condamnare în dosarul Colectiv

Sentința din dosarul Colectiv. Vi-l mai amintiți pe primarul Piedone cum a venit noaptea cu dosărelul să ne spună că ”actele sunt în regulă”?!

Primele condamnări în tragedia din Colectiv. Tatăl unei victime: ”Cel mai important este că statul a recunoscut că a greșit”

Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute, în condiții de laborator
GSP.RO

Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute, în condiții de laborator

Horoscop 7 aprilie 2020. Fecioarele văd viitorul în tonuri sumbre
HOROSCOP

Horoscop 7 aprilie 2020. Fecioarele văd viitorul în tonuri sumbre