Mergi direct la conținut »
Reacția lui Eugen Teodorovici, despre concedierile de la ANAF: "Lucrurile sunt în regulă"
Politică Libertatea > Ştiri > Politică

Reacția lui Eugen Teodorovici, despre concedierile de la ANAF: „Lucrurile sunt în regulă”

Ministrul Finanțelor Publice (MFP), Eugen Teodorovici, a precizat - la finalul ședinței de Guvern de joi, 15 noiembrie, că nu intenționează să concedieze din personalul angajat în prezent în Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF). Mai mult, el asigură că "lucrurile s-au clarificat" între MFP și sindicate.

„Am văzut și eu în presă, apăruseră câteva articole de acest gen. Am și întrebat și am confirmat cu președintele Consiliului Național respectiv… Este un subiect depășit, pentru că eu am avut o discuție cu colegii din sindicate, săptămâna trecută, la Brașov, și lucrurile sunt în regulă. Singurul mesaj din partea mea a fost de susținere a întregii echipe din cadrul ANAF. Sprijinul în ceea ce înseamnă modernizarea ANAF cu tot ceea ce înseamnă sistem IT, servere, computere de lucru pentru tot personalul. Am cerut în schimb un lucru foarte important, acela ca legea să fie aplicată, respectul față de contribuabil, fie persoană fizică, fie persoană juridică, o colectare mai bună. Deci, lucrurile s-au clarificat între cele două părți, sindicate și Ministerul de Finanțe”, a declarat Eugen Teodorovici.

În urmă cu o săptămână, Executivul anunța că va tăia posturile vacante din ministere, până la finalul anului, și că miniștrii au fost anunțați de Darius Vâlcov, consilierul premierului Viorica Dăncilă, că urmează mai multe măsuri dure.

Ministrul Finanţelor anunța că peste 4.000 de posturi atât nebugetate, cât şi bugetate din ministere vor fi tăiate, cele mai multe dintre ele fiind la ANAF.

„Este vorba şi de posturi bugetate, şi nebugetate. Administraţia, cel puţin cea centrală, este supraîncărcată şi vedem în economie efectul. Sunt foarte multe blocaje şi prevederi legale care ar trebui să producă efecte benefice în economie şi nu se întâmplă, foarte multă rezistenţă la schimbările pe care secolul 21 le impune. E un prim pas acela de a tăia aceste posturi vacante. Ministerele şi-au reţinut posturile care erau deja lansate pentru procedura de concurs. (…) Sunt multe nemulţumiri. (…) Vorbim de posturile vacante, dar efectul poate fi şi acela de a duce la dispariţia unor funcţii de conducere în special”, a explicat Teodorovici, citat de Digi 24.

Conform unui proiect de hotărâre de Guvern, este vorba despre desființarea a 4.143 de posturi din 21 de ministere, din care peste 3.000 de la Fisc.

FOTO: Inquam Photos – Octav Ganea


Citește și… VIDEO | Un primar din România a fost filmat în timp ce fura dintr-un hotel. Culmea, se afla la o dezbatere despre anticorupție


 

Close
Închide
  Close