Mergi direct la conținut »
Reacția partidelor la raportul MCV: PSD spune că sunt foarte multe lucruri îndeplinite, USR și PNL afirmă că e o ”bilă neagră”
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Reacția partidelor la raportul MCV: PSD spune că sunt foarte multe lucruri îndeplinite, USR și PNL afirmă că e o ”bilă neagră”

Reacția partidelor la raportul MCV: PSD spune că sunt foarte multe lucruri îndeplinite, USR și PNL afirmă că e o ”bilă neagră”

Reacția partidelor la raportul MCV. PSD, prin vocea deputatului Florin Iordache, spune că sunt foarte multe lucruri îndeplinite, iar raportul din 2018 va arăta fără îndoială că MCV pentru România va fi scos, în timp ce USR și PNL afirmă că e o ”bilă neagră” pentru actuala Putere.

De Valentina Postelnicu,

Raportul Comisiei Europene privind MCV conţine atât aspecte pozitive, cât şi restanţe şi, printr-o mai mare colaborare între autorităţile implicate, iar cel de anul viitor va arăta fără îndoială că MCV pentru România va fi scos, a declarat vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Iordache, deputat PSD, la Parlament, ca reacție la concluziile documentului oficialilor europeni.

Iordache: „Eu nu pot decât să remarc faptul că sunt foarte multe lucruri îndeplinite”

”O parte dintre condiţionalităţi au fost deja îndeplinite, o parte sunt în curs de îndeplinire iar altele, care înseamnă legislaţia şi colaborarea instituţională între autorităţi, sunt acum în desfăşurare. Ce aţi văzut şi continuă în perioada următoare este o transparenţă între tot ce înseamnă sistemul juridic din România şi printr-o consultare şi prin punerea în concordanţă a tuturor punctelor de vedere ale celor responsabili fără îndoială Comisia Europeană va recunoaşte paşi importanţi şi faptul că România nu mai are nevoie de un MCV”, a declarat afirmat Iordache.

Potrivit deputatului, în ceea ce priveşte activitatea parlamentară, Codul de conduită al parlamentarilor a fost adoptat,la fel ca și alte chestiuni care vizează colaborarea instituţională şi punerea în concordanţă cu deciziile CCR.

„Eu nu pot decât să remarc faptul că sunt foarte multe lucruri îndeplinite. Într-adevăr avem şi restanţe, dar fără îndoială în perioada următoare toate aceste restanţe vor fi îndeplinite astfel încât obiectivul României în acest moment că în anul 2018 MCV pentru România să fie ridicat”, a mai spus Florin Iordache.

Cum a câștigat o patroană de pensiune un contract de aproape 2 milioane de euro cu Spitalul Județean Suceava
Recomandări

Cum a câștigat o patroană de pensiune un contract de aproape 2 milioane de euro cu Spitalul Județean Suceava

 

PNL și USR vorbesc despre un raport negativ  la adresa actualei Puteri și o bilă neagră pentru România.

USR: Din punct de vedere al Comisiei Europene, acest an a fost un an pierdut

„Nu poţi prezenta acest raport ca fiind un raport pozitiv la adresa demersurilor pe care le-au întreprins autorităţile de la Bucureşti, în condiţiile în care ai doar trei recomandări în care s-au constatat progrese, în rest discursul oficialilor europeni a trecut de la cerinţa care impunea adoptarea unor măsuri care să garanteze ireversibilitatea progreselor din Justiţie la, pur şi simplu, a nu avea regrese în acest domeniu”, a declarat purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă.

VIDEO | Doi medici din Suceava au avut curaj să denunțe politizarea înainte de dezastru: ”Spitalul ăsta e transformat în afacere. A lui Flutur, a lui Rîmbu și alții. Afacere de partid”
Recomandări

VIDEO | Doi medici din Suceava au avut curaj să denunțe politizarea înainte de dezastru: ”Spitalul ăsta e transformat în afacere. A lui Flutur, a lui Rîmbu și alții. Afacere de partid”

 

El a precizat că raportul Comisiei Europene privind MCV reprezintă o „bilă neagră” dată parlamentarilor coaliţiei de guvernare.

Liderul USR Dan Barna a spus, la rândul lui, că raportul privind MCV arată că, din punctul de vedere al Comisiei Europene, acest an a fost unul pierdut pentru România.

„Este un raport care nu face decât să ne arate, şi ăsta e poate lucrul cel mai grav, că, din punct de vedere al Comisiei Europene, acest an a fost un an pierdut. Se vorbeşte în mod expres despre pierderea vitezei pentru reformele Justiţiei care păreau că merg într-o direcţie bună”, a spus Barna, la Palatul Parlamentului.

Citește și: VIDEO EXCLUSIV/ Liza Panait, dezvăluiri despre moda în perioada comunistă: “Aveam 2 prezentări pe an pentru Corpul Diplomatic și pentru ambasade”

Close
Închide
  Close