Mergi direct la conținut »
UPDATE / Reacții după publicarea listei datornicilor ANAF. Fiscul recunoaște că există și erori. Un notar mort de 6 ani, tras la răspundere
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > UPDATE / Reacții după publicarea listei datornicilor ANAF. Fiscul recunoaște că există și erori. Un notar mort de 6 ani, tras la răspundere

UPDATE / Reacții după publicarea listei datornicilor ANAF. Fiscul recunoaște că există și erori. Un notar mort de 6 ani, tras la răspundere

UPDATE: Lista datornicilor ANAF. pe ”lista rușinii” figurează și notarul craiovean Cosmin Sandu, care s-a sinucis în anul 2010.

De Elena Alexandru,

Sandu figurează pe listele ANAF cu o datorie de 1,4 milioane de lei. Debitul principal este de 661.176 de lei, iar dobânzile şi penalităţile au ajuns la suma de 738.824 de lei. Reprezentanţii din cadrul Agenţiei Judeţene a Finanţelor Publice Dolj au precizat că în cazul persoanei decedate s-a declarat succesiunea vacantă şi este în curs de desfăşurare.

notar sinucis anaf

Cosmin Sandu, unul dintre cei mai cunoscuţi notari din oraş, s-a sinucis în 2010 la vârsta de 35 de ani. Acesta s-a aruncat de la balconul apartamentului său, iar în cădere s-a lovit mai întâi de o balustradă de fier, pe care aproape a rupt-o. Tânărul era unul dintre cei mai cunoscuţi şi bogaţi notari din oraş. Mama lui este profesor la Facultatea de Drept la Universitatea din oraş şi şefa Serviciului Personal al instituţiei. Aparent, tânărului îi mergeau bine afacerile. Împreună cu doi asociaţi, era proprietar al blocului în care locuia.

Lista datornicilor ANAF. Fiscul riscă 180.000 de procese după ce a publicat lista cu datornicii persoane fizice, deoarece numele şi prenumele, alături de alte informaţii ce pot duce la identificarea unui cetăţean, sunt date cu caracter protejat, a declarat avocatul Adrian Cuculis, pentru News.ro.

Reprezentanții ANAF au confirmat pentru Digi24 că în cazul Elenei Băsescu și în cazul lui Cătălin Predoiu s-au strecurat erori. Deși aceștia și-au plătit datoriile către bugetul de stat, ei apăreau în continuare ca fiind datori la Fisc. Și în cazul Avocatului Poporului, Victor Ciorbea, care luni seară apărea cu o datorie totală la Fisc de peste 500.000 de lei, marți după-amiază apărea cu o datorie totală de 350.000 de lei, deci cu o treime mai mică.

Profilerul Poliţiei Române despre cazul băieţului de 11 ani, violat şi găsit mort, în 2004, pe câmpul de lângă Ciolpani
Recomandări

Profilerul Poliţiei Române despre cazul băieţului de 11 ani, violat şi găsit mort, în 2004, pe câmpul de lângă Ciolpani

ANAF a publicat luni lista datornicilor. Pe listă figurează nume sonore, inclusiv politicieni, dar și Regele Mihai I al României. La scurt timp după publicara listei, Victor Ciorbea și Cătălin Predoiu, care figurează amândoi cu datorii, au contestat datele.

Cătălin Predoiu, andidatul PNL pentru Primăria Capitalei, susține că şi-a plătit datoriile către stat la începutul lunii şi cere ANAF să rectifice eroarea în ceea ce îl priveşte. ”Înţeleg ca ANAF s-a grăbit să mă pună pe o listă de debite la buget, îi rog să citească chitanţa pentru încasare de impozite, taxe şi contribuţii seria TS701 nr.20100194378 din 6.05.2016, repet, 6.05.2016 şi să rectifice eroarea. Nu pretind scuze, ştiu cu ce aparatură şi infrastructură IT funcţionează bieţii funcţionari. Atât, deocamdată”, a scris Predoiu pe Facebook.

Cad capete după cazul ursului lăsat în agonie şi apoi împuşcat. Reacția Ministerului de Interne
Recomandări

Cad capete după cazul ursului lăsat în agonie şi apoi împuşcat. Reacția Ministerului de Interne

Citeşte şi: ANAF a publicat topul românilor cu cele mai mari datorii

De asemenea, Victor Ciorbea (foto), Avocatul Poporului, a precizat, Ciorbea_Victor_014_c39e38aeb1.jpgmarţi, cu privire la datoriile pe care le are la ANAF, că sunt din perioada în care a fost asociat la „Societatea Civilă Profesională de Avocaţi Ciorbea Victor & Ciorbea Lacrima”, precizând că în ultimii zece ani a plătit statului 1.600.000 de lei.

Pe lista ANAF, Victor Ciorbea figurează că are împreună cu soţia o datorie fiscală de peste 350.000 de lei.

regele mihaiPe lista datornicilor la ANAF se află şi Regele Mihai I al României (foto), care figurează cu o restanţă 4.107.135 lei dar şi mai mulţi politicieni. În replică, Biroul de Presă al Majestăţii Sale Regelui Mihai I a precizat, la solicitarea MEDIAFAX, că obligaţiile fiscale restante către bugetul de stat ale Majestăţii Sale au fost contestate. „Obligaţiile fiscale restante către bugetul de stat ale Majestăţii Sale Regelui au fost contestate, iar în acest sens o procedură judiciară este în curs de desfăşurare”, a anunţat Biroul de Presă al Majestăţii Sale Regelui Mihai I.

Citește și: Foști miniștri apar pe lista datornicilor la ANAFelena-basescu_04_b0acef0447

Elena Băsescu (foto) a reacţionat și ea, după ce numele ei a apărut pe lista datornicilor publicată de ANAF. Fiica fostului preşedinte spune că şi-a plătit toate datoriile la stat şi a făcut chiar dovada plăţii, pe pagina ei de Facebook. Elena Băsescu a fost trecută pe lista ANAF cu o datorie de 24.393 de lei, sumă care s-ar fi adunat în perioada în care ea era europarlamentar.

 

Close
Închide
  Close